Bereik van providers verbeterd.

Bij het kiezen van een nieuw mobiel telefoon abonnement letten we als eerste op de maandelijkse last. En dat is dan ook precies hetgeen waar de providers elkaar op proberen te concurreren. Maar voordat je de goedkoopste aanbiedere selecteert is het verstandig om eens te kijken hoe het bereik is. We gaan er vaak van uit dat alle aanbieders dezelfde kwaliteit bieden maar dat bleek in de praktijk nog wel eens anders te zijn. Je zou bijna kunnen zeggen dat hoe goedkoper het abonnement, des te meer de kwaliteit van het continue bereik achteruit gaat. Tenminste, zo was dat tot voor kort.

KPN van oudsher beste bereik

Providers investeren in hun netwerk om jou als klant een zo optimaal mogelijke service te bieden. Dat is dan ook de reden dat je op sommige hoge gebouwen een verzameling aan zender versterkers ziet staan. Soms zie je ook enorme telefoonmasten waar een serie aan verschillende providers hun zender versterkers aan hebben bevestigd. Als jij een abonnement hebt bij een grote provider zoals bijvoorbeeld KPN dan kan je er van uit gaan dat je overal in het land doorgaans een goed bereik hebt.

 

Alleen grensgebieden kunnen nogal eens achterblijven

De providers Hi, Simyo, Telfort en Youfone maken gebruik van het KPN netwerk dus die hebben over het algemeen ook een prima bereik. Vodafone doet het tegenwoordig ook zeer goed en laat Hollands Nieuwe van hun netwerk gebruik maken. T mobile is landelijk goed te bereiken en heeft onder meer Simpel en Ben die van hetzelfde netwerk gebruik maken. Tele 2 heeft ook in het grootste deel van het land goed bereik. De grote netwerken doen het dus doorgaans in het hele land goed al kunnen zij in de grensgebieden soms wat storingen vertonen.