Vergoeding uitvoerig gesprek met arts voor rekening van zorgverzekeraar
17 november 2015
tv kijken
Interactieve tv vergelijken
24 november 2015
Vergoeding uitvoerig gesprek met arts voor rekening van zorgverzekeraar
17 november 2015
tv kijken
Interactieve tv vergelijken
24 november 2015
Toon alles

Scooterverzekering

scooter verzekering

Ben jij in het bezit van een brommer, scooter of een snorfiets? Dan is het in ons land verplicht om een Wettelijk aansprakelijkheid scooterverzekering in het bezit te hebben. Deze verzekering staat ook bekend als WA-verzekering. Kleine motorische voertuigen vallen onder de scooter-en brommerverzekering. Hieronder vallen ook invalidenauto’s.

Niet alleen voor een auto geldt de regel dat de autoverzekering verplicht is. Als je nog niet in het bezit bent van een scooterverzekering, dan is het niet mogelijk om de weg op te gaan met het voertuig.

Welke soorten scooterverzekeringen zijn er?

De simpelste en goedkoopste verzekering is de WA scooterverzekering, maar er bestaan nog twee soorten verzekeringen. Dit zijn de WA Beperkt Casco scooterverzekering en de WA Volledig Casco scooterverzekering. Welke kosten er worden vergoedt, dat is aan de verzekeraar, los van enkele uitzonderingen en standaarden.

Wat dekt de WA-scooterverzekering:
Als jij schade maakt dan zal deze verzekering dat vergoeden, het gaat dan om lichamelijke en materiele schade. Het gaat wel alleen om schade aan derde.

Wat dekt de Beperkt Casco scooterverzekering:
Maak jij schade aan derde, dan betaald de verzekering dat. Het gaat dan om lichamelijke en materiele schade. Daarnaast vergoeden deze verzekering ook brand, vandalisme en diefstal. Het gaat puur om schade dat is ontstaan door toedoen van andere.

Wat dekt de WA Volledig Casco scooterzekering:

Schade is die gemaakt is aan derde, lichamelijk en materiaal, zal worden vergoed. Schade die bij jezelf worden gemaakt, ook die zitten in deze verzekering. Daarnaast betaald de verzekeraar ook schade door brand, vandalisme en diefstal uit.

Weetjes betreft de scooterverzekering

Denk jij erover na om je scooter op te voeren? Doe het niet, want de verzekeraar zal geen kosten meer vergoeden. Het is een regel dat is opgenomen in de polisvoorwaarden.

Koop een automaat scooter, dat scheelt in de kosten. Personen met een handgeschakelde scooter zullen meer premie moeten betalen over de verzekering.

Woon jij in een grote stad? Dan is de kans groot, dat je meer moet betalen voor de scooterverzekering.