Premies autoverzekering flink verhoogd

medicijnen
Medicijnen mee op reis. Waar moet je op letten?
29 augustus 2016
windenergie
Kiezen voor vaste of variabele energietarieven?
8 september 2016
medicijnen
Medicijnen mee op reis. Waar moet je op letten?
29 augustus 2016
windenergie
Kiezen voor vaste of variabele energietarieven?
8 september 2016
Toon alles

Premies autoverzekering flink verhoogd

autoverzekeringen, autoverzekering, premie vergelijken

De premies voor autoverzekeringen stijgen behoorlijk. Misschien heb je het zelf niet helemaal gemerkt, maar we zijn inmiddels een heleboel meer kwijt dan een half jaar geleden. De gemiddelde stijging op een beperkt cascoverzekering is maar liefst 15%. Jongeren worden daarbij het hardst getroffen.

 

Grote stijging premie autoverzekeringen

Sommige stijgingen zijn redelijk fors te noemen. Vooral de stijging van de prijzen voor jongeren zijn aan de hoge kant. Zij zijn op dit moment gemiddeld 20% duurder uit dan een half jaar geleden. Dat is dus flink balen als je een autoverzekering moet afsluiten. Toch kun je dit niet achterwege laten. Een WA-verzekering is bijvoorbeeld verplicht. Als je een redelijk nieuwe auto hebt, is een goede autoverzekering eigenlijk onmisbaar. Zeker als je schade meteen wilt laten herstellen.

 

Verzekeraar lijdt verlies op autoverzekering

Een van de belangrijkste redenen voor het stijgen van de premies voor autoverzekeringen, is het verlies dat verzekeraars hier over het algemeen op lijden. Er wordt blijkbaar heel veel schade geclaimd bij de verzekering. Om kostendekkend te zijn, is het dus een logische keuze om de verzekeringen duurder te maken.

 

Autoverzekering opzeggen

Als je verzekeraar besluit om de algemene premie die voor een autoverzekering wordt gerekend te verhogen, dan kun je ervoor kiezen om de verzekering te beëindigen. Normaal gesproken wordt de verzekering vastgelegd met periodes, en kun je pas na een bepaalde periode overstappen. Echter, als de premie voor een verzekering wordt verhoogd voor alle klanten, dan kun je ook tussentijds de verzekering stopzetten. Je kunt er dan voor kiezen om op een andere plaats de verzekering af te sluiten.

 

Vergelijken

Wil je zeker zijn van de allerbeste deal, dan kun je niets anders doen dan autoverzekeringen vergelijken. Het is sowieso slim om dit voor elke nieuwe periode opnieuw te bekijken. Er zijn namelijk nog best flinke verschillen te vinden in de bedragen die je voor een autoverzekering bij verschillende aanbieders moet betalen. Als je gaat vergelijken, let dan niet alleen op de prijs, maar ook op de gewenste dekking en andere zaken die voor jou belangrijk zijn, bijvoorbeeld de kwaliteit en service. Lees reviews op internet en vraag familie, vrienden en andere bekenden naar hun ervaringen. Zo heb je meer informatie om je beslissing op te baseren.