geld besparen
Dubbele zorgpremie betalen in januari
15 januari 2016
Netflix beschikbaar bij interactieve tv van KPN
21 januari 2016
geld besparen
Dubbele zorgpremie betalen in januari
15 januari 2016
Netflix beschikbaar bij interactieve tv van KPN
21 januari 2016
Toon alles

Play van KPN | tv kijken via KPN

play kpn

Play van KPN, wat is dit voor een nieuwe dienst? Welk voordeel heb jij wanneer je Play van KPN afneemt? Meer informatie over deze gloednieuwe dienst vind je op deze pagina. We gaan hier dieper in op interactieve TV op de smartphone, dat volgens KPN de toekomst heeft. Ook informeren we je over belangrijke toevoegingen van deze dienst die je bij concurrenten nog mist.

 

Play van KPN moet de vervanging worden voor Tv-abonnementen

Die komt binnen zeg: Op termijn moet “Play” de vervanging worden voor Tv-abonnementen. Play is een nieuwe televisiedienst die je kan gebruiken onafhankelijk van welke internetaanbieder je hebt. Je kan hiermee interactieve televisie bekijken op je smartphone. Op dit moment is KPN nog bezig met testen en is de tv-dienst nog niet beschikbaar voor de consument. Wordt Play straks echt de vervanging van oude tv-abonnementen?

 

Live tv streamen

Tegenwoordig is streaming, vooral onder jongeren en jong volwassenen, van live televisie naar apparaten zoals laptop, tablet en smartphone gewild. Allerlei apps maar ook websites maken dit mogelijk. Ook de bekende tv- en internetaanbieder spelen in op de vraag. Zo hebben providers zoals Tele2, Ziggo en Vodafone hier bepaalde diensten voor ontwikkeld. Maar ook nieuwe, onbekende spelers op de markt dienen zich aan. Ook KPN is volop bezig met de ontwikkeling van Play die het paradepaardje van deze telecom aanbieder moet worden. KPN Play is op dit moment een bètatest en nog volop in ontwikkeling.

 

Wat men kan verwachten van deze dienst

Gebruikers moeten straks in elk geval een account afsluiten bij KPN om van Play gebruik te kunnen maken. Je meld je aan in de app en voert je klantnummer en pincode in. Laatstgenoemde krijg je toegestuurd wanneer je een account aanmaakt. Vervolgens kan je als gebruiker op allerlei apparaten de zenders bekijken. Het zenderaanbod bestaat waarschijnlijk standaard uit alle basiszenders die je ook ontvangt indien je een standaard tv-abonnement afneemt. Maar opvallend is dat men ook zenders zoals HBO 1, 2 en 3 kan ontvangen en alsmede ‘On Demand’ van HBO. Insiders vertellen bovendien dat gebruikers profiteren van veel gebruikersgemak. Zo is het gemakkelijk zoeken naar alle content en werkt de app zeer snel.
HD?

Insiders waaronder diverse testers geven in hun reviews aan dat het enige wat nog ontbreekt aan KPN Play de kwaliteit van de streaming is. Zo wordt momenteel standaard HD niet ondersteund. Het is waarschijnlijk dat deze toevoeging er in de toekomst wel komt. Tenminste, dat mag je toch wel verwachten met de opkomst van o.a. 4K Tv’s?