Overstappen kan soms voor wat onzekerheid zorgen. Je wil wel overstappen omdat het een financieel voordeel oplevert, maar door verhalen van buren of familie bekruipt je de angst dat het fout kan gaan.
Ten eerste wees gerust! Overstappen is niet moeilijk, levert veel op en kans op fouten is bijna nihil.
Om je te helpen met overstappen, hebben we een aantal overstaptips voor je op een rij gezet.

Overstaptips

1. Vergelijk aanbiedingen altijd met elkaar
Stap niet over bij de eerste aanbieding die je krijgt. Aanbiedingen kunnen aantrekkelijk lijken, maar door deze te vergelijken met meerdere aanbieders, kom je erachter of de aanbieding daadwerkelijk de beste is.

2. Controleer de voorwaarden
Gaat het om een los, 1, 2 of 3 jarig contract? 3 jarige contracten lijken aantrekkelijk. Maar de markt kan veranderen in 3 jaar tijd. Niet altijd verstandig of een 3 jarig contract af te sluiten.

3. Ga nooit een contract langer dan een jaar aan. Tenzij je kiest voor een mobiel abonnement.
De markt kan veranderen, nieuwe concurrenten kunnen zich aanbieden. In de regel heeft een lang contract meer voordeel voor de bedrijven dan voor de consument.

4. Vertrouw een verkoper nooit op zijn blauwe ogen of vlotte babbel.
Aanbieding aan de deur of op straat? Van deze aanbieding klopt meestal niks. Je bent vaak duurder uit dan is voorgespiegeld. De verkoper is nl getraind om jou een contract te verkopen!

5. Stap altijd direct over zodra je contract afloopt.
Na contract periode veranderen meestal ook de voorwaarden en de spelregels. Het abonnement verhoogt of het voordeel vervalt.

6. Overstappen kan veel geld besparen.
Bij een overstap van energieleverancier levert al snel 100 euro op vanwege een bonus. Overstappen van provider levert ook al snel een tientje per maand op. Afhankelijk van je wensen.

7. Stap altijd over naar een provider die aansluit op je wensen.
Het is niet altijd verstandig om over te stappen vanwege het voordeel. Je ergert je al snel als het product niet voldoet aan je wensen.

8. Neem geen duurdere abonnementsvormen omdat de aanbieding beter lijkt te zijn.
Providers geven je vaak meer voordeel bij een grote abonnement. Dit lijkt interessant, maar wat moet je ermee. Uiteindelijk betaal je er wel voor.

9. Stap nooit over bij een mannetje aan de deur of via de telefoon, vergelijk eerst!
Vergelijk eerst de hele markt. Aan de deur verkoop is erop gericht om je te overvallen met een leuk voordeel. Laat je niet overvallen! Stop het gesprek met “geen interesse”

10. Een overstap verloopt bijna altijd automatisch. Zeg nooit zomaar zelf een contract op!
Spreek met je nieuwe aanbieder/provider af hoe de overstap gaat verlopen. De meeste bedrijven gebruiken een overstapservice. Dus alles verloopt automatisch.

11. Een overstap neemt duurt een aantal weken, houdt daar rekening mee.
Opzegtermijn is afhankelijk van wat je hebt afgesproken. In de meeste gevallen heb je een opzegtermijn van 1 maand als je contract vrij bent.

12. Overstappen is super eenvoudig, laat je niet bang maken door praatjes.
Bijna altijd verloopt overstappen soepel. Soms gaat het even mis, maar na een belletje wordt het meestal alsnog rechtgetrokken.

Dit waren algemene overstaptips. Omdat overstappen per product categorie verschilt, is het misschien handig om ook onze andere overstap pagina’s per categorie te bezoeken.
Zo kun je bij ons overstappen naar alles in 1, glasvezel, energie, simonly en mobiele telefonie.