Overstappen van energiemaatschappij populair

KPN compleet
KPN alles-in-1 kortingsactie
30 april 2016
glasvezel afsluiten
Glasvezel geeft minder storingen
8 mei 2016
KPN compleet
KPN alles-in-1 kortingsactie
30 april 2016
glasvezel afsluiten
Glasvezel geeft minder storingen
8 mei 2016
Toon alles

Overstappen van energiemaatschappij populair

overstappen energiemaatschappijen

Overstappen van energie maatschappij kan veel voordeel opleveren. In 2004 is de energiemarkt vrijgegeven en is het aanbod aan energieleveranciers enorm toegenomen. De tarieven zijn per aanbieder zeer verschillend. Inmiddels is bijna de helft van de Nederlanders dan ook al een keer overgestapt. Met de aantrekkelijke en scherpe aanbiedingen kun je honderden euro’s per jaar besparen. Dit is voor de meeste mensen die overstappen dan ook de belangrijkste reden. Toch zitten er een aantal addertjes onder het gras bij het overstappen van energie die niet iedereen weet. Daardoor zijn veel mensen uiteindelijk toch minder voordelig uit dan ze aanvankelijk dachten. In dit artikel geven we een praktisch overzicht van waar je op moet letten bij het overstappen van energiemaatschappij zodat je ook echt het maximale voordeel ontvangt.

 

Aanbiedingen & vergelijkingssites

Veel mensen denken dat de energiebedrijven zelf de beste aanbiedingen en tarieven bieden. Dit vaak echter niet zo. Er is een duizelingwekkend aanbod van allerlei acties en aanbiedingen dat steeds wisselt. Om die reden zijn er de afgelopen jaren verschillende vergelijkingssites ontstaan. Deze bieden een handig overzicht van alle actuele acties en prijsaanbiedingen. Zo kun je op basis van jouw verbruik op eenvoudige wijze vergelijken welke aanbieder het voor jou meest gunstige tarief biedt. Het tarief dat je via zo’n vergelijkingssite ontvangt is meestal ook voordeliger dan wanneer je dit bij de energiemaatschappij zelf bestelt. Informeer je dus goed voordat je daadwerkelijk gaat overstappen van energiemaatschappij.

 

Onafhankelijke vergelijking

Sommige vergelijkingssites zijn verbonden aan bepaalde energieleveranciers en geven in eerste instantie een overzicht van deze aanbieders. Wil je een overzicht van echt alle aanbieders? Kies dan voor een onafhankelijke vergelijkingssite. Bij Overstaploket.nl kun je onafhankelijk energie vergelijken. Deze sites zijn geen onderdeel van een bepaalde energiemaatschappij en bieden een overzicht met het totaal van alle aanbieders en acties. Zoek van te voren je jaarverbruik aan stroom en gas op. Vul dit in op de site en het meest gunstige aanbod komt naar voren. Soms is het ook handig om dit op een aantal verschillende vergelijkingssites in te vullen en zo te bekijken wat het meest gunstige aanbod is.

 

Check de tarieven en maandbedragen

Vaak wordt op de vergelijkingssite je huidige aanbieder vergeleken met een eventuele nieuwe aanbieder. Daar komt dan een voordeel uit naar voren van een aantal honderden euro’s. Soms zijn echter de tarieven die jij momenteel hebt bij jouw energieleverancier anders dan de tarieven op de site. Check dus je contract om na te gaan wat het werkelijke voordeel is. Soms wordt er een veel lager maandbedrag aangeboden dan je momenteel hebt. Ook dit kan misleidend zijn. Een maandbedrag is immers een voorschot dat je zelf bepaalt. Zorg er daarom voor dat je de vergelijking baseert op je huidige verbruik, je huidige tarief en dit vergelijkt met het tarief van de nieuwe aanbieder.

 

Overstappen van energiemaatschappij ingewikkeld?

Is overstappen ingewikkeld? Nee hoor, het is reuze simpel. Check wanneer jouw energiecontract afloopt. Een maand daarvoor kies je jouw nieuwe energieleverancier. Deze regelt de hele overstap en beëindigd jouw oude contract Je hoeft er dus zelf niks voor te doen. Overstappen van energiemaatschappij is dus makkelijker dan je denkt. Biedt overstappen bovendien ook nog eens een interessant voordeel? Twijfel dan niet langer en stap gerust over van energiemaatschappij.