Losse internet en tv diensten bestellen voordeliger?

Welke providers bieden alles in 1 aan?
27 januari 2016
Alles in 1 nu zonder bellen bij KPN
1 februari 2016
Welke providers bieden alles in 1 aan?
27 januari 2016
Alles in 1 nu zonder bellen bij KPN
1 februari 2016
Toon alles

Losse internet en tv diensten bestellen voordeliger?

los internet

Zijn losse internet en tv diensten bestellen voordeliger dan het bestellen van een alles in 1 pakket, ook wel een combinatiepakket genoemd? In de meeste gevallen zijn alles in 1 pakketten in verhouding veel voordeliger dan wanneer je een losse dienst zoals internet of televisie zou bestellen. Daarnaast is het ook gewoon slimmer om alle diensten, mits je die gebruikt, bij dezelfde provider onder te brengen. Al is het alleen maar omdat je dan overzicht in je administratie hebt en één contactpunt hebt bij wie je terecht kan wanneer je hulp nodig hebt.

 

Een vaste maandprijs voor alles in 1

Wanneer je meerdere losse diensten wilt bestellen, dan zou je, indien je niet teveel wilt betalen, jaarlijks voor iedere dienst afzonderlijk een aparte vergelijking moeten maken tussen alle aanbieders. Dat is een heidens karwei. Voor een alles in 1 pakket betaal je echter een vaste maandprijs en je hebt nergens omkijken naar. Je kunt jaarlijks beslissen om over te stappen naar een andere aanbieder en zodoende wellicht profiteren van een overstapkorting. Je krijgt voor zowel internet, digitale tv als vaste telefonie één factuur.

 

Waarom losse internet en tv diensten bestellen voordeliger is

Alles in 1 pakketten zijn aanlokkelijk om af te sluiten. Heb je daadwerkelijk zowel internet als tv en vaste telefonie nodig? Dan raden we je aan om voor een dergelijke combinatiepakket te kiezen! Het moet wel heel raar lopen wil je hier niet voordeliger mee uit zijn. Maar… Stel dat je alleen internet nodig hebt, omdat je nog een gratis televisiesignaal via een bestaande kabel ontvangt. Want bij veel huurwoningen zit standaard TV via de kabel, met name wanneer je huurt via een woningcorporatie- of stichting. In dat geval heb je geen tv- abonnement nodig. Je bent dan met een los abonnement veel goedkoper uit. Ook wanneer je geen vaste telefonie gebruikt, ben je soms net iets goedkoper uit dan wanneer je een alles in 1 pakket afneemt.

 

Alle telecom diensten

Bij de meeste providers kan je kiezen of voor een vaste internetverbinding, los tv-abonnement en/of vaste telefonie. Je kan deze diensten ook combineren door bijvoorbeeld internet en tv te bestellen of tv en telefonie. We noemen dit de zogenoemde 2 in 1 pakketten. Maar er zijn ook aanbieders die triple-play pakketten aanbieden. Daarin zitten alle telecomdiensten (tv, internet en vaste telefonie) plus mobiel internet. 4 in 1 pakketten dus.

 

Conclusie:

Je bent te duur uit wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket, terwijl je niet van alle diensten daarin gebruik maakt. Je bent het goedkoopste uit wanneer je 1 losse dienst afneemt bij één provider. Breng je echter 2 of meerdere diensten onder bij meerdere providers, dan kan je het beste kiezen voor een alles in 1 pakket. Anders ben je waarschijnlijk te duur uit. Wil je echter internet, tv en vaste telefonie afsluiten, dan kan je er ook voor kiezen om een 2 in 1 pakket af te sluiten (bijvoorbeeld internet en interactieve tv) maar vaste telefonie elders onder te brengen bij een aanbieder die je een gunstig aanbod kan doen.