draadloze verbindingsset kpn
KPN draadloze verbindingsset
10 juni 2016
gezond
Meer consumenten overgestapt van zorgverzekering in 2015
18 juni 2016
draadloze verbindingsset kpn
KPN draadloze verbindingsset
10 juni 2016
gezond
Meer consumenten overgestapt van zorgverzekering in 2015
18 juni 2016
Toon alles

Krassen op de auto

krassen op je auto

Krassen op auto (Hoe en wat: vergoeding autoverzekering)

Een ongeluk zit altijd in een klein en onverwacht hoekje. Even niet opletten bij het inparkeren en je raakt pardoes een geparkeerde fiets. Je stapt snel uit, neemt poolshoogte, en wat zie je? Een kras op je mooie glimmende auto. Of je loopt ’s morgens nog wat slaperig naar je auto en schrikt meteen wakker bij het zien van een lange kras over het portier. Vervelende zaken die een hoop gedoe én kosten met zich mee brengen. Wat te doen? In het geval van de fiets die geraakt werd bij het inparkeren is het duidelijk wie de kras veroorzaakt heeft dus hoef je ieder geval geen aangifte te doen.

 

Raadpleeg je autoverzekering

Veel mensen denken dat een kras onherroepelijk leidt tot overspuiten maar dat is niet altijd zo. Soms kan je, als de kras niet te diep zit, met wat poetswerk de kras onzichtbaar maken. Bij de garage kunnen ze snel zien wat er moet gebeuren om de kras weg te krijgen en wat dit gaat kosten. Als de reparatiekosten bekend zijn is het zaak je verzekering te raadplegen. Houdt er rekening mee dat als je de verzekering voor de kosten op laat draaien dat ten koste zal gaan van je opgebouwde no-claim. Het gevolg is dat je premie per maand hoger zal worden. Zelf de rekening van de garage betalen kan vaak voordeliger uitpakken.

 

Doe aangifte

Als je een kras op je auto aantreft en je kan niet achterhalen wie de dader is dan kan je het beste officieel aangifte doen bij de politie. Dat lijkt misschien zinloos maar er is altijd kans dat de dader gevonden wordt en dan kan je alsnog de schade op de dader verhalen. Als je in de situatie terecht komt dat je wel weet wie een kras op je auto gemaakt heeft dan is het natuurlijk logisch dat je de schade op dat persoon verhaalt. Let er op dat je de persoonlijke gegevens én de gegevens van de verzekering van de dader noteert.

 

Verhoging premie autoverzekering

Over het algemeen wordt schade aan lak zoals, krassen, niet vergoed als je een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) hebt. Een WA verzekering dekt alleen schade die jij met je auto toebrengt aan een ander. Heb je een Beperkt Casco verzekering dan val je met de kras op je auto ook buiten de boot. Alleen als je een All-Risk verzekering hebt kan je de kosten die moeten worden gemaakt om de auto weer krasvrij te krijgen op de verzekering verhalen. Let er wel op dat je een deel eigen risico hebt. En zoals gezegd dien je er rekening mee te houden dat als je de verzekering laat betalen, je dan het risico loopt dat je een deel van je no-claim kwijtraakt waardoor je premie per maand omhoog gaat.