Alles in 1 nu zonder bellen bij KPN
1 februari 2016
Zakelijk internet vergelijken : KPN en Ziggo
6 februari 2016
Alles in 1 nu zonder bellen bij KPN
1 februari 2016
Zakelijk internet vergelijken : KPN en Ziggo
6 februari 2016
Toon alles

keurmerk objectief vergelijken

In Nederland zijn er een aantal grote, bekende vergelijkingswebsites die zijn gaan samenwerken. Ze hebben gezamenlijk besloten dat er een gedragscode en een keurmerk moet komen. Deze is nu speciaal ontwikkelt voor zorgverzekeringen en websites die deze vergelijken. De vergelijkingssites die dat onderling zijn overeengekomen zijn Zorgkiezer, Pricewise, Independer en ten slotte Hoyhoy. We noemen dit keurmerk en deze gedragscode ook wel het Keurmerk objectief vergelijken. Dankzij dit initiatief wordt de consument veel beter geïnformeerd en is er meer transparantie. Het heeft ook als positief gevolg dat vergelijkingen veel betrouwbaarder zijn geworden of worden.

 

Het aantal vergelijkingssites groeit explosief

Jaarlijks zoeken vele mensen in Nederland door middel van een vergelijkingssite naar de goedkoopste dan wel beste zorgverzekering. De meeste van deze vergelijkers tonen betrouwbare resultaten. En consumenten hoeven dankzij deze websites niet zelf alle verzekeraars bij langs te gaan, op zoek naar een verzekering die bij ze past of waarbij ze geld besparen. De populariteit en vraag naar dergelijke websites heeft ook nadelen. Want in de loop der tijd zijn er enorm veel vergelijkingswebsites voor zorgverzekeringen bij gekomen. De kwaliteit van veel van deze vergelijkers is ondermaats. Omdat zij ook ieder hun eigen manier van werken hanteren, is het lang niet altijd duidelijk voor de consument met wat voor partij ze te maken hebben. De meeste zorgzekeringvergelijker (s) blijken namelijk geen objectieve vergelijkingen te doen maar tonen resultaten die gesponsord zijn. Tevens worden lang niet alle verzekeraars vermeld, waardoor de consument mogelijk een goede, goedkope verzekering misloopt.

 

Keurmerk objectief vergelijken geeft vertrouwen!

Het Keurmerk objectief vergelijken geeft vertrouwen. Een vergelijkingssite die dit keurmerk draagt is een betrouwbare website die Nederlanders 100% betrouwbare en volledige resultaten toont. Het aanbod is volledig en de resultaten betrouwbaar. Daarnaast leveren ze extra service op het gebied van advisering en kunnen mensen bij deze websites terecht voor volledige informatie.

 

10 punten die in de gedragscode vastgelegd zijn

Voor alle punten die in deze gedragscode zijn vastgelegd, raden we je aan om naar de website Keurmerk Objectief Vergelijken te gaan. Maar in elk geval is in de gedragscode van de 4 grootste vergelijkers vastgelegd dat iedere vergelijkingssite het beste passende zorgproduct altijd als eerste moet tonen. Zelfs indien ze geen contracten met deze zorgverlener hebben afgesloten. Daarnaast is vastgelegd dat zij de juiste premies tonen. Deze moet altijd overeenkomen met de bedragen die de zorgverlener uiteindelijk van de betaalrekeningen afschrijft. Degenen die zich aan dit keurmerk en de regels houden, mag het keurmerk dragen.