Is een goedkope provider slechter dan een duurdere provider?

energie rekening
Dubbele energierekening na overstap
9 juli 2016
tablet gebruik tv kijken
TV kijken via tablet of smartphone
15 juli 2016
energie rekening
Dubbele energierekening na overstap
9 juli 2016
tablet gebruik tv kijken
TV kijken via tablet of smartphone
15 juli 2016
Toon alles

Is een goedkope provider slechter dan een duurdere provider?

Providers vergelijken

Maandelijkse lasten zoals, huur, energie, zorgverzekering en ov-abonnementen worden elk jaar hoger. Daar staat tegenover dat voor veel mensen het salaris maar minimaal meestijgt, of helemaal niet. Minder geld om te besteden en daarom is het verstandig om goed op te letten of je bij het afsluiten van een abonnement voor bijvoorbeeld, je mobiele telefoon, televisie, internet of een all-in pakket van deze diensten, niet te veel betaalt. Naast je abonnementskosten is de kwaliteit die je krijgt van je provider misschien nog wel belangrijker.

 

Aanbiedingen een lokkertje

Om jou als klant te krijgen adverteren providers met mooie aanbiedingen en daarbij gaan ze ver. Zo kunnen ogenschijnlijk goedkope deals uiteindelijk wel eens peperduur uitpakken want vaak is de geadverteerde maandelijkse prijs slechts een kortlopende aanbieding. Je denkt een all-in-one pakket (internet, televisie en telefoon) te hebben voor bijvoorbeeld, 35 euro, maar na drie maanden zie je dat het dubbele van je rekening is afgeschreven en dat komt bijna nooit goed uit. Aanbiedingen zijn vaak een lokkertje, het lijkt mooi maar uiteindelijk betaal je gewoon het volle pond, of zelfs meer.

 

Kritisch zijn

Denk, voordat je een abonnement bij een provider aangaat, ook goed na wat je werkelijk wilt. Als je vaak televisie kijkt en houdt van films en sport, dan is het een goed idee om een pakket te nemen waar precies die zenders in zitten waar jij graag naar kijkt. Vaak is het zo dat hoe meer zenders er in je pakket zitten des te duurder je abonnement is. En als je juist heel weinig televisie kijkt kan je tegenwoordig zelfs overwegen om helemaal geen televisie abonnement te nemen maar alleen internet.

 

Snel internet in regel duurder

Bij het kiezen van je internet provider is natuurlijk de prijs per maand belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de kwaliteit van het signaal waar je voor betaalt. Niets is zo frustrerend dan internet dat vastloopt of niet snel genoeg is. Als je alleen woont en je bent een gemiddelde internetter dan ben je vaak al goed uit met een basis abonnement waar de snelheid op een gemiddelde van 20Mb ligt. Deel je de internetaansluiting met meer mensen of je bent een fervent gamer of je kijkt graag naar films op Netflix, dan kan je beter voor een hogere snelheid kiezen bijvoorbeeld,

100Mb. In regel geldt, hoe sneller internet des te duurder je abonnement.

 

Lagere snelheden bij goedkope abonnementen

Een belangrijk aandachtspunt bij het selecteren van je internetsnelheid is het checken van de daadwerkelijke snelheid met die van de geadverteerde snelheid. Bij de ene (goedkope) internetprovider komt soms maar 70% van de geadverteerde snelheid binnen en bij de ander (duurdere) ligt dat dicht tegen de 100%. Leg deze voor- en nadelen naast elkaar zodat je een weloverwogen beslissing kan nemen. En voordat je dan je handtekening onder de overeenkomst met je (goedkope) provider zet, check nog even hoe vaak zij storingen hebben!