Is een reisverzekering wel nodig | noodzakelijk?

zonnepaneel
Voordelen van de aanschaf van zonnepanelen
11 oktober 2015
studenten zorgverzekering
zorgverzekering voor studenten
15 oktober 2015
zonnepaneel
Voordelen van de aanschaf van zonnepanelen
11 oktober 2015
studenten zorgverzekering
zorgverzekering voor studenten
15 oktober 2015
Toon alles

Is een reisverzekering wel nodig | noodzakelijk?

reisverzekering

Een reisverzekering is alleen nodig als je op vakantie gaat in het buitenland. Blijf je in Nederland dan is een reisverzekering niet noodzakelijk. De meest voorkomende schades, ongelukken etc. zijn al gedekt door verzekeringen die je waarschijnlijk al hebt. Zoals ziektekosten die zijn in Nederland gewoon gedekt door je ziektekostenverzekeraar. Wil je toch wat meer zekerheid? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een reisverzekering voor vakantie in Nederland afsluiten.

Een reisverzekering voor als je op vakantie gaat in het buitenland is toch wel een must. Een ongelukje of iets dergelijks heb je in buitenland al zo gemaakt. En wat is dan fijner om enige zekerheid te hebben, dat de kosten zijn gedekt.
Een reisverzekering heb je in het buitenland vooral nodig voor: diefstal, bagage, ongelukken en ziektekosten. Ondanks dat je zorgverzekering een deel van de ziektekosten dekt, dekt deze zorgverzekering alleen de kosten die gebruikelijk zijn voor dezelfde behandeling in Nederland. Is de behandeling in het buitenland duurder, dien jezelf het verschil bij te leggen. Heb je een reisverzekering, dan dekt deze verzekering de overige kosten. Aangezien je vaak ook te maken hebt met een taalbarrière en privéklinieken die graag een zakcentje meer verdienen aan een toerist. Is het geen overbodige luxe om alleen al voor de ziektekosten een reisverzekering af te sluiten.

 

Maar mocht er nu iets ernstigs gebeuren, waarbij hoge kosten zijn gemoeid, dan is een reisverzekering de uitkomst. Wij raden je daarom aan altijd een reisverzekering af te sluiten.

 

Een reisverzekering is vooral nodig indien je:
– een ernstig ongeluk krijgt
– medische hulp nodig hebt
– bagage verliest
–  te maken krijgt met diefstal
– iets onverhoopt tijdens de reis gebeurd
– onverwacht naar huis toe moet i.v.m. een overlijden

 

Welke reisverzekering moet ik kiezen?
Welke reisverzekering het meest voor jou geschikt is, is moeilijk te beoordelen. Omdat reisverzekeringen nogal van elkaar kunnen verschillen in prijs en dekking. Beoordeel daarom altijd goed wat je nodig denkt te hebben. Het loont dus zeker om reisverzekeringen te vergelijken.
Uit de volgende onderdelen kunnen reisverzekeringen verschillen:
– dekking Europa of wereld dekking
– doorlopend of eenmalig
– bagage dekking van 1000 tot 5000 euro
– cash geld dekking van 100-1000 euro
– pech onderweg
– repatriëring en ziektekosten
– ongevallen en sport
Belangrijk om te weten is dus wat je allemaal gaat doen op je vakantie. Als je hiervan bewust bent, kom je niet voor verrassingen te staan.
Belangrijke aantekening is wel dat je voordat je verzekering afsluit, de polisvoorwaarden doorneemt. Soms sluiten reisverzekeraars bepaalde sporten of activiteiten uit in de dekking van de verzekering.

 

Heb ik een doorlopende reisverzekering nodig?
Een doorlopende reisverzekering is alleen voor consumenten die veel op reisgaan. Een doorlopende reisverzekering is namelijk stukken goedkoper. Meestal is de jaarpremie van een doorlopende reisverzekering bijna net zo hoog als een eenmalig reisverzekering. Maar als je een of twee keer per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering duurder in verhouding met de eenmalige reisverzekering.