Ipad bij energie, voordelig of niet? 

Gratis HBO in zenderpakket ( KPN, Telfort)
8 maart 2016
chromecast
Chromecast google, handig voor streaming
16 maart 2016
Gratis HBO in zenderpakket ( KPN, Telfort)
8 maart 2016
chromecast
Chromecast google, handig voor streaming
16 maart 2016
Toon alles

Ipad bij energie, voordelig of niet? 

gratis ipad bij energie

Vaak geven energieleveranciers cadeaus weg in de hoop dat ze daarmee nieuwe klanten kunnen aantrekken. Waar regelmatig mee wordt geadverteerd zijn leveranciers die bijvoorbeeld een iPad weggeven indien je een meerjarig contract bij ze afsluit. Een iPad bij energie, voordelig of niet?

 

Cadeaus en welkomstbonussen minder gunstig dan gedacht

Onderzoek toont aan dat zogenaamd aantrekkelijke aanbiedingen waarbij cadeaus en welkomstbonussen weg worden gegeven veel minder gunstig zijn dan gedacht. Dus stap niet zomaar over maar ga vooral na of je er, naast dit soort cadeaus, ook nog op andere wijze op vooruitgaat. Soms worden er ook cashbacks beloofd maar lang niet altijd wordt dit nagekomen. Het komt er gewoon op neer dat dit soort acties van de meeste energieleveranciers lang niet altijd gunstig uitpakken. Hieronder vertellen we waar je op moet letten en ook waarom het voordeel achteraf vaak vies tegenvalt.

 

Je betaalt zelf je eigen cadeau

In de praktijk blijkt gewoon dat die ene mooie iPad die je cadeau krijgt, gewoon een cadeau is die je zelf betaalt. Want bij energieleveranciers bij wie je dergelijke cadeaus ontvangt, betaal je gewoon stukken meer voor de energie. Het komt erop neer dat je via de hogere prijs voor energie in feite zelf je cadeau bekostigd. Je kan daarom beter overstappen naar een energieleverancier die niet met cadeaus en welkomstbonussen werkt (of cashbacks). Bij deze leveranciers betaal je veel minder premie en daarnaast is het soms zelfs nog mogelijk om extra korting op de premie te bedingen. Hieronder plaatsen we een voorbeeld van een bekende leverancier van energie in Nederland bij wie je een iPad ontvangt indien je een contract bij ze afsluit.

 

iPad bij energie blijkt onvoordelig te zijn!

iPad bij energie, voordelig of niet? Dat blijkt vooral het laatste te zijn is gebleken. Een energieleverancier in Nederland heeft momenteel een schijnbare mooie actie lopen: Je ontvangt namelijk een iPad Air indien je bij hen een contract afsluit. Het is een 3-jarig contract en je betaalt vaste leveringskosten daarbij. We hebben het laten berekenen en het komt erop neer dat je alleen al bijna 30 euro per maand betaald voor de leveringskosten. Per jaar is dat ongeveer 350 euro! Een iPad Air is maar een paar tientjes duurder in de winkel…. Maar je zit wel vast aan een contract van 3 jaar. Je betaalt dus drie jaar lang abnormaal hoge leveringskosten. En dit soort contracten kan je daarnaast ook alleen afsluiten met een variabel leveringstarief. Vaak wordt de prijs dus in de jaren daarna flink opgeschroefd.

 

Samengevat:

Voordelig of niet? Nee! Absoluut niet voordelig en sluit nooit dergelijke peperdure wurgcontracten af. Wil je echt besparen op je energie rekening? Dan is het verstandig om onze energie vergelijker te gebruiken