Wil je binnenkort een (nieuw) internet abonnement afsluiten? ’t Vergelijken van internet abonnementen bij verschillende aanbieders loont absoluut de moeite. Waar je voorheen bij providers een offerte moest opvragen, kan je tegenwoordig heel gemakkelijk gebruik maken van vergelijkingssites. Zij halen alle informatie uit een grote database en consumenten kunnen op hun beurt filteren op de mogelijkheden. Maar niet in iedere regio zijn alle internetaanbieders actief, daarom is het verstandig om (voordat je begint met een vergelijking) een postcode-check te doen. Dit kan je online doen.

 

Postcode-check: Controleer welke aanbieders op jouw adres actief zijn

Het is voor iedereen tegenwoordig zeer makkelijk om te controleren welke abonnementen er zoal op jouw adres beschikbaar zijn door een postcode-check te doen. Als je een internet abonnement uitkiest die bij je wensen past, dan zou dit op jaarbasis zo enkele honderden euro’s kunnen schelen, vermits je kiest voor een totaalpakket aan diensten. Het is over het algemeen zo dat hoe meer telecom diensten je bij een provider afneemt, des te meer geld je kan besparen. Het maakt daarbij weinig uit of je voor een goedkoop of een duur abonnement kiest.

 

Internet abonnement uitkiezen

Vergelijk gauw en eenvoudig alle verschillende internet abonnementen met elkaar en je zult vervolgens in een keer zien welke internetabonnementen bij jouw wensen passen. Je kan via een internetvergelijker filteren op o.a. internetsnelheid, aanbieder, kosten en eventueel filteren op het aanbod van extra diensten. Daarnaast kan je kiezen voor een bepaald soort internet. Je kan bij de meeste aanbieders van internet kiezen uit kabelinternet, ADSL, VDSL of glasvezel internet. Is het voor jou bijvoorbeeld belangrijk om snel bestanden te kunnen uploaden? Dan past glasvezel internet het beste bij jou. Maakt snelheid jou niet veel uit omdat je internet alleen gebruikt om je mail te controleren of websites te bezoeken, dan voldoet ADSL meestal al wel. Als je op deze wijze al je wensen aangeeft in een internet en tv vergelijker, dan kom je automatisch bij een aanbieder uit die een abonnement aanbiedt die het beste bij je past.