Overstappen glasvezel

Word in je wijk glasvezel aangelegd en vraag je je af of je ook moet overstappen naar glasvezel? Wij helpen je graag.
Overstappen naar glasvezel is heel eenvoudig. Zodra je wijk is opgenomen in de glasvezel vergelijkers kun je de glasvezel providers met elkaar vergelijken en direct overstappen.

De voordelen van glasvezel op een rij

1. Met een glasvezel verbinding ben je voorbereid op de toekomst. Glasvezel is namelijk super snel en kan onbeperkte snelheden halen. Providers schalen per jaar de snelheid op als dit noodzakelijk is. Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De vraag naar stabiel en snel internet stijgt. De verwachting is dan ook dat deze vraag naar snel internet nog verder zal stijgen in de toekomst.
2. Super snel internet. Wie wil dat nu niet, snel internet? Sommige providers bieden al snelheden van 500 mb of meer aan.
3. Up en download hebben dezelfde snelheid. Dit heeft als grote voordeel dat downloaden snel gaat, maar ook als je snel iets wilt uploaden. Bij kabel en dsl verbindingen zijn de uploadsnelheden lager dan de downloadsnelheden.
4. Hoge kwaliteit verbinding. Vooral bij een dsl verbinding is de verbinding niet altijd even goed, dit komt omdat je de verbinding deelt met de buren. Met glasvezel deel je de verbinding niet en is de verbinding en snelheid vrijwel altijd constant.
5. Groot aantal providers. Net als bij dsl aanbieders heb een grote keus in providers. Afhankelijk van je wensen kun je een provider kiezen.
6. Via glasvezel kan ook tv en bellen worden aangeboden. Je hebt met glasvezel ook alles in 1 abonnementen.

Waar moet je opletten bij het afsluiten van glasvezel.

1. Providers rekenen soms hoge kosten voor het aansluiten van glasvezel. Vooral de kleinere providers vragen een aansluit vergoeding. Grotere providers bieden vaak gratis aansluiting aan.
2. Kijk waar je glasvezel binnenkomt in de woning. Meestal is dit de meterkast. Controleer of je in de meterkast een stopcontact hebt. Daarnaast controleer je welke aansluitingen via de meterkast de woning binnengaan o.a. tv en bellen. Bestel altijd een glasvezelmodem met de juiste aansluitingen in je huis, bijvoorbeeld een tv aansluiting via de traditionele kabel of via een utp kabel. De provider kan je helpen deze keuze te maken.
3. De meeste providers sturen een monteur om het glasvezel aan te sluiten. Hiervoor moet je een afspraak maken.

Waar moet je opletten bij het vergelijken en overstappen naar glasvezel.

1. Glasvezel providers stunten met actieprijzen. Onderzoek van te voren goed welke prijs je uiteindelijk betaald.
2. Glasvezel providers rekenen soms hoge aansluitkosten, controleer dit tijdens het maken van de  vergelijking.
3. De abonnement prijzen van glasvezel zijn vaak gelijk aan die van de kabel en adsl abonnementen.
4. Glasvezel vergelijken kun je doen via onze vergelijker.

Is overstappen naar glasvezel moeilijk?

Nee, je moet wel contract vrij zijn bij je huidige provider. De overstap naar glasvezel verloopt automatisch. De nieuwe provider zegt het oude contract voor je op en regelt een monteur. Vaak ben je binnen een aantal weken (maand) overgestapt. De overstap naar glasvezel verloopt vlekkeloos, zonder dat je zonder internet of tv komt te zitten.