Overstappen van internet provider

Ben je niet meer tevreden met je huidige internet of internet provider? Is de snelheid te laag, de verbinding zwak of de prijs te hoog? Of wil je juist overstappen naar alles in 1 omdat dit voordeliger voor je is?
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je wil overstappen van internet provider.

Waar moet je opletten als je gaat overstappen van internet:

  1. Welke aansluiting heb je thuis? Dsl (telefoonlijn), kabel of glasvezel. Afhankelijk van deze verbinding kun je namelijk op zoek naar de geschikte internetprovider.
  2. Wat zijn je eisen? Beter internet, sneller internet of juist alles-in-1. Gebruik je meerdere diensten zoals tv en bellen? Dan is alles-in-1 de voordeligste oplossing.
  3. Als je opzoek bent naar snel internet dan is internet via de kabel of internet via het glasvezel netwerk de beste oplossing.
  4. Wil je juist de voordeligste oplossing dan zijn is (a)dsl de beste keuze.
  5. Controleer altijd je huidige contract of dit is afgelopen en of je de mogelijkheid hebt om over te stappen.
  6. Controleer wat je opzegtermijn is en houdt hier rekening mee met overstappen.

Overstapservice van providers
De meeste internet providers hebben met elkaar afgesproken dat zij onderling het overstappen regelen voor de consument. Je kan gebruik maken van deze dienst. De overstap verloopt dan helemaal automatisch zonder enige rompslomp. Je komt zo niet zonder internet te zitten.

Waarom overstappen internet via overstaploket.nl?
Overstaploket.nl geeft een onafhankelijk beeld van de internet providers. Zij hebben geen invloed op de resultaten. Overstaploket.nl is automatisch gekoppeld aan de systemen van de providers en daardoor komt de overstap direct bij de nieuwe provider binnen. Zij gaan direct voor je aan de slag.

Hoe kan ik overstappen naar een nieuwe internet provider?
1. Vul je postcode in via onze internet vergelijker.
2. Via de filters van de internet vergelijker kun je je wensen kenbaar maken.
3. Op basis van je wensen en postcode zal de vergelijker de beste resultaten tonen.
4. Heb je een keuze gemaakt, kun je via ons overstappen. Wij geven je gegevens direct door aan de nieuw gekozen provider.
5. Je ontvangt zo snel mogelijk een brief van je huidige en nieuwe provider wanneer je gaat overstappen.

Installatie
Bij overstappen van internet krijg je vaak ook passend modem. Het modem kun je vaak eenvoudig installeren. Kom je er niet uit? Kun je altijd een monteur van de provider inschakelen om te helpen.

Welke internet providers zijn er in Nederland?
Dit zijn de grootste aanbieders met het grootste aandeel binnen Nederland: KPN, Telfort, Tele2, Online, Vodafone, Ziggo, xs4all, Fiber

Hoe lang duurt overstappen?
Overstappen van internet provider duurt ongeveer een maand. Zeg je 8 oktober op dan moet rond 8 november de overstap ook plaatsvinden. Loopt je contract nog wat langer? Dan geldt de einddatum van je contract. Tenzij je het bij je huidige provider afkoopt.

Overstappen naar glasvezel? Bezoek eens onze pagina glasvezel vergelijken