Overstappen alles-in-1

Je kan overstappen van of naar alles-in-1 als je aan de volgende voorwaarden hebt voldaan.
1. Je hebt een geschikte aansluiting thuis (kabel, telefoonlijn of glasvezel)
2. Je bent contract vrij bij je huidige provider. Dit wil zeggen dat je minimaal de termijn van meestal een jaar erop hebt zitten bij je provider. Heb je aan beide voorwaarden voldaan dan kun je overstappen naar alles-in-1.

Overstappen gaat bijna altijd soepel en er zijn vrij weinig storingen bij het overstappen. Mocht er toch een storing optreden, dan helpt nieuwe provider vrijwel direct bij het oplossen van een probleem.

Waar moet je opletten bij overstappen alles-in-1?

1. Bepaal voor jezelf of je wilt overstappen naar een dsl provider (telefoonlijn) een kabel provider of een glasvezelprovider. Niet alle aansluiting zijn altijd in je omgeving aanwezig.
2. Zoek uit wat je wensen zijn of eisen. Ga je voor kwaliteit of budget, een groot tv pakket met alle zenders of wil je juist sneller internet? De pakketten van de providers verschillen hier nogal in, met een vergelijking kun je meestal de beste prijs ontdekken voor die pakketten.
3. Open onze alles in 1 vergelijker en doe de postcodecheck. Vul je wensen in en de kies de provider die bij jouw past. 4. Je kan nu een nieuw contract afsluiten. Het overstappen naar alles in 1 zal nu beginnen. Overstapservice De meeste providers bieden een overstapservice aan. Je hoeft hiervoor weinig te doen, alleen tijdens het aanmeldproces aangeven dat zij de overstap mogen regelen. Het grote voordeel van de overstapservice is, is dat het overstappen van alles in 1 naadloos verloopt.

Waarom overstappen alles-in-1?

Heel veel consumenten maken gebruik van gescheiden diensten zoals internet via de telefoonlijn, tv via de kabel en bellen via de mobiel of telefoonlijn. Voor elke dienst een aparte provider. Het groote voordeel van alles-in-1 is dat alles gebundeld wordt bij 1 provider en 1 factuur. Het tweede grote voordeel is, als je een rekensom maakt dat alles-in-1 vaak goedkoper is. Voor bellen betaal je al gauw 10 euro per maand, internet 25 euro en tv kijken 20 euro. Uitgerekend komt die op 55 euro per maand. Terwijl een alles-in-1 pakket al verkrijgbaar is vanaf 35 euro. Het levert al gauw een besparing op van 20 euro per maand.

Welk alles-in-1 pakket moet ik kiezen?

Dit is geheel afhankelijk van je wensen. Echter de belangrijkste zaken waar je op kan letten is je internet gebruik en je maandelijks budget. Meestal zijn de tv pakketten bij elke provider verkrijgbaar, dus dat hoef je niet te vergelijken. Tenzij je heel veel en graag tv kijkt natuurlijk. Je kiest je pakket/provider dus op basis van de internet snelheid. Ben je een normale gebruiker dan volstaan 10 mb snelheid. Ben je een streamer en heavy user dan is een breedband snelheid van 25 of hoger geen overbodige luxe. Daarnaast kan de maandelijkse prijs een rol spelen. Door te vergelijken bij de alles in 1 vergelijker kun je een keuze maken afhankelijk van snelheid en budget.

Is installeren moeilijk van alles in 1?

Nee, zeker niet. Je krijgt een doe het zelf pakket thuis gestuurd. Hierin zit het modem, de tv tuner en de bekabeling. Meestal zijn de installatie handleidingen duidelijk. Kom je er niet uit of ben je niet technisch aangelegd? Geen probleem. Montage service is bij iedere provider beschikbaar. Groot voordeel is dat de meeste provider een gratis (actie) montage service bieden. Je maakt dan een afspraak met de monteur, vervolgens installeert de monteur het alles-in-1. Meestal kan alles gemonteerd worden in de meterkast, dus geen last van bekabeling door en rond het huis.

Heb je een glasvezel aansluiting? Je kan ook overstappen naar glasvezel