Hoe snel is jouw internet en waarom zou de snelheid waarmee je kan uploaden belangrijk voor je zijn? Laten we de vraag anders stellen: Is de upload snelheid ook belangrijk? De upload snelheid kan voor bepaalde mensen wel degelijk belangrijk zijn maar voor veel mensen is deze snelheid eigenlijk van ondergeschikt belang. Verstuur je zo nu en dan eens een mailtje met bestanden, dan kan je meestal met een upload snelheid van 4MB wel vooruit. Maar het wordt iets anders wanneer je vaak e-mails verstuurd met grote bestanden of bestanden moet uploaden naar het internet, omdat je bijvoorbeeld een eigen website hebt. In dat geval is het verstandig om een provider te nemen die ook voldoende upload snelheid biedt. Met glasvezel internet ben je altijd verzekerd van hoge internetsnelheden en is de down- en upload snelheid gelijk.

 

Downloaden

Men let meestal op de download snelheid wanneer er een provider moet worden gekozen. Voor de gemiddelde internetgebruiker voldoet 8 tot 20 MB meestal ruimschoots. Echter, wanneer je veel internet (bijvoorbeeld voor je studie of werk) en met regelmaat bestanden download, is een hogere snelheid aan te raden. Let op: De werkelijke snelheid ligt altijd iets lager dan de geadverteerde snelheid.

 

Glasvezel

Werk je vanuit huis? Dan is een hoge upload snelheid voor jou van belang. Verstuur je met regelmaat e-mails met grote bestanden? Dan hoef je nooit lang te wachten totdat deze zijn verstuurd. De snelheid waarmee bestanden/data kunnen worden verzonden is gelijk aan het downloaden (binnenhalen) daarvan.