Internet

Internet heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. Tegenwoordig wordt internet overal voor gebruikt. Door het veelvuldig gebruik van internet nam ook het aantal providers toe en gingen ook de internet snelheden omhoog.  Internet vergelijken is daarom in deze tijd aan te raden, om zo de provider te vinden die het beste bij jouw past.
Internet vergelijken is afhankelijk van een aantal factoren en van je wensen. Het gaat vooral om welk internet beschikbaar is op jouw huisadres en waarvoor je internet gaat gebruiken. Op basis van deze gegevens kun je eenvoudig internet vergelijken. Je kan namelijk via diverse aansluitingen zoals kabel, telefoonlijn, glasvezel en via het mobiele netwerk internet  krijgen.

Internet vergelijker > >
 

Hoe kun je het beste internet vergelijken?

1. Controleer welke aansluitingen je allemaal hebt thuis. Meestal heb je een kabel aansluiting en vaste telefoon aansluiting. Een glasvezel aansluiting heeft nog niet iedereen.
2. Ga voor jezelf na waarvoor je internet wil gebruiken. Wil je ook digitale tv kijken? Dan is misschien een alles-in-1 pakket de juiste optie. Of wil je juist mobiel internet hebben op je laptop, dan is een mobiel netwerk de juiste oplossing via een dongel.
3. Ga voor jezelf na wat je internet gebruik is en vergelijk de hoogtes van abonnementen dan met elkaar, ga uit van de volgende standaard.
- Voor alleen email en internetbankieren heb je ongeveer genoeg aan 3 mb internetsnelheid
- Gemiddeld gebruik van internet, zoals emailen, internetbankieren, facebook en twitter. Dan heb je ongeveer genoeg aan 5 mb
- intensief gebruik zoals video bellen heb je mimimaal een internetsnelheid nodig van rond de > 8 mb.
- Wil je downloaden en ben je vaak online? Meerdere computers aangesloten dan raden we je aan om een snelheid te kiezen van > 20 mb
- Maakt het hele gezin gebruik van internet, via mobiel, laptops en desktop? Dan is een internetsnelheid van 30 mb aan te raden.
Natuurlijk zijn dit schattingen en heb je altijd de keuze om een snel internet in huis te halen. De meeste internet abonnement zijn al op gezinnen ingericht, dus snelheid problemen zullen niet vaak opduiken.
wifi

Rekening houden met persoonlijke wensen


Internet vergelijken zou je op basis van bovenstaande adviezen kunnen doen. Daarbij komt dat een internet abonnement persoonlijk is. En dan is het nodig om ook je wensen hierin mee te nemen.
Aan de volgende wensen zou je kunnen denken:
- Type aansluiting
- Combicontract om korting te kunnen krijgen op andere abonnementen
- Type beveiliging
- Betrouwbaarheid van het netwerk
- Eerdere ervaringen van andere klanten of van jezelf
- Prijs niveau - misschien wil je wel budget en maakt snelheid niet veel uit.
- Buitenhuis kunnen internetten?

Internet vergelijken is niet moeilijk. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de kwaliteit van verschillende providers enorm verschilt. Dit zou dan ook niet een vergelijkings eis te hoeven zijn.
Gebruik daarom nu onze internet vergelijker en kijk of je op internet maandelijks kan besparen!
Daarnaast is het ook mogelijk om een combinatie contract te nemen met internet en tv, internet en bellen of alles-in-1. De keuze is onbeperkt.