Op deze pagina behandelen we de vraag welke glasvezel providers er zijn. Glasvezel internet heeft veel voordelen in vergelijking met kabelinternet. Want waarom zou je voor glasvezelinternet kiezen? Volgens ons zijn er meerdere redenen om hiervoor te kiezen. De voordelen zijn o.a. dat je zeer snel internet ontvangt. Bij een enkele provider kan je glasvezelinternet tot wel 1 Gbps afsluiten. Daarnaast is de download- en opload snelheid gelijk. Dit is niet het geval bij kabelinternet. Je kan zodoende grote bestanden uploaden in een handomdraai en hoeft nooit meer te wachten voordat bijvoorbeeld je mail met bijlagen verstuurd is. De snelheid is ook nog eens constant. Dit komt doordat je verbinding met veel minder personen gedeeld wordt. Ook staat het glasvezelnetwerk erom bekend dat het betrouwbaar is. Dat wil zeggen dat er weinig storingen optreden.

 

Welke glasvezelproviders zijn in Nederland actief?

Veel aanbieders van internet bieden tegenwoordig ook internet via glasvezel aan. Sommige aanbieders wachten echter eerst de ontwikkelingen af en bieden deze dienst nog niet aan. Bekende internetaanbieders bij wie je glasvezel internet kan afnemen zijn KPN, Tele2, Vodafone, Fiber, Online.nl, OnsBrabantNet en XS4all. Daarnaast zijn er nog kleinere aanbieders die speciale abonnementen aanbieden.

 

Is alles in 1 voordeliger?

Ben je op zoek naar een aanbieder van glasvezel internet? Dan loont het misschien om al je telecomdiensten bij dezelfde aanbieder onder te brengen. Doorgaans zijn alles in 1 pakketten voordeliger dan wanneer je losse diensten verspreid bij meerdere aanbieders onderbrengt. In bepaalde gevallen bespaar je tot wel honderden euro’s per jaar indien je jouw internet, tv en telefonie bij dezelfde aanbieder onderbrengt.

 

Is er glasvezel op mijn adres?

Niet in alle regio’s is het glasvezelnetwerk nog uitgerold. Ben je benieuwd of je op jouw adres internet via glasvezel geleverd kan krijgen? Doe dan de postcode check op de website van je aanbieder. Het zou namelijk jammer zijn als je veel tijd steekt in het vergelijken van internetaanbieders terwijl het afsluiten van een glasvezel abonnement niet eens mogelijk blijkt. Is glasvezel op jouw postcode leverbaar? Dan raden we je ten slotte aan om een provider vergelijking te doen.  Ga naar een onafhankelijke vergelijkingssite en filter de aanbieders op jouw voorkeuren. Geef daarbij aan welke internetsnelheid je wenst, wat je maximaal wilt betalen, welke diensten je extra wilt afsluiten, wat voor contractperiode je voorkeur heeft (12 maanden, 24 maanden of 48 maanden) en belangrijk: Of je wilt overstappen van een huidige aanbieder naar een nieuwe aanbieder. In dat laatste geval kunnen de meeste providers voor jou gratis de overstap verzorgen. Voorwaarde daarvoor is wel dat je bij je huidige provider minimaal internet hebt afgesloten.