Het verschil tussen ADSL en VDSL en kabel- en glasvezel internet proberen we je op deze pagina uit te leggen. Wat zowel ADSL en VDSL als kabel en glasvezel zijn allemaal zogenoemde breedbandverbindingen. Dit is misschien wel de enige overeenkomst tussen beiden. De verschillen leggen we je hieronder uit.

 

Kabelinternet

Wat is kabel internet nou precies? Dit is een internet verbinding die via de kabel verloopt. Op deze kabel kan ook de televisie worden aangesloten.

 

ADSL en VDSL internet

Dit type internet loopt via de telefoonlijn. Via deze kabel kan je telefoneren en een splitter zorgt ervoor dat het internet via dezelfde kabel wordt gescheiden van het telefoniesignaal.

Glasvezel

Deze internetverbinding loopt via een aparte glasvezelaansluiting. Glasvezel internet is supersnel en stabiel. Het netwerk wordt op dit moment nog aangelegd. Nog maar zo’n 2 miljoen Nederlandse huishoudens zijn op het netwerk aangesloten. De bedoeling is dat rond 2020 alle Nederlandse huishoudens over een glasvezelverbinding moeten beschikken. Net als de adsl abonnementen zijn er ook glasvezel abonnementen beschikbaar