Steeds vaker willen Nederlandse consumenten in plaats van hun internet, tv of telefonie bij verschillende aanbieders onder te brengen, een ‘alles-in-1 pakket’ afsluiten. Wat is een ‘alles-in-1 pakket’? Dit is een pakket voor internet, tv en telefonie die je bij dezelfde aanbieder onderbrengt. Deze gecombineerde pakketten zijn vrijwel altijd goedkoper dan wanneer men losse diensten bij verschillende aanbieders onderbrengt. Gecombineerde pakketten noemt men ook wel een ‘3-in-1 pakket’.

Verschillende alles-in-1 pakketten

De meeste Nederlandse aanbieders leveren deze alles-in-1 pakketten. Doorgaans kan je zelfs kiezen voor pakketten waarbij je ADSL/VDSL, kabel of glasvezel internet krijgt. Zoals we al schreven kan je bij vrijwel alle Nederlandse telecomaanbieders voor ‘alles-in-1 pakketten’ terecht. Zo bieden Tele2, KPN, Telfort, XS4ALL, Vodafone, Ziggo en Online.nl deze gecombineerde pakketten aan.

 

Let op acties!

Let op acties! De meeste providers bieden deze pakketten soms aan tegen scherpe actietarieven. Meestal is het voordeliger om een 2-jarig abonnement af te sluiten. Maar kijk in dat geval wel naar de voorwaarden. Meestal betaal je in het eerste jaar het actietarief maar betaal je in het jaar daarop het normale tarief. Daarnaast is het verstandig om de producteigenschappen in de gaten te houden. Zo ontvang je bijvoorbeeld bij de goedkoopste aanbieder van ‘alles-in-1 pakketten’ meestal niet het snelste internet of de meeste televisiezenders in full HD, om maar een voorbeeld te noemen.

 

Welk ‘alles-in-1 pakket’ is het goedkoopst?

Over het algemeen zijn ‘alles-in-1 pakketten’ met een looptijd van maximaal 1 jaar het meest voordelig. Zorg ervoor dat je aanbiedingen in de gaten houdt en sluit een dergelijk gecombineerde pakket pas af indien het een aanbieding betreft. Vergelijk op het eind van de contractperiode meerdere aanbieders met elkaar en stap over. Meerjarige abonnementen blijken op het eind van de rit altijd duurder te zijn dan 1-jarige abonnementen.

 

Overstappen naar een andere aanbieder

Wil je overstappen naar een 3-in-1 aanbieder? Als je al over een ‘alles-in-1 pakket’ beschikt maar wilt wisselen van provider, dan is dat natuurlijk alleen mogelijk indien de looptijd van je huidige contract verstreken is. Als dat bijna het geval, dan kan je alvast elders een abonnement afsluiten en deze pas laten ingaan op het moment dat je huidige contract afloopt. Doe dit bij voorkeur zo’n 6 weken voordat je overstapt, want dan kan je nieuwe provider alvast voorbereidingen treffen.