Waarom glasvezel? Een vraag die door nogal veel consumenten gesteld wordt. Eigenlijk is de vraag heel gemakkelijk te beantwoorden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid alle voordelen van internetten, televisie kijken en telefoneren via glasvezel met jou.

 

Stel, we willen internet, televisie en telefonie klaar hebben voor de toekomst, dan zal er iets aan het huidige internetnetwerk drastisch veranderd moeten worden. De enige oplossing daarvoor is het aanleggen van een uitgebreid glasvezelnetwerk. Onze huidige koperen kabelnetwerk zit werkelijk overvol. Daarnaast is het netwerk sterk verouderd waardoor het hapert en onveilig is; Data is gemakkelijker van een koperen kabel te stelen dan van glasvezel. Omdat iedereen steeds meer gebruik maakt van internet en internetten via glasvezel zeer snel is, stabiel en vrijwel zonder beperkingen is, zou iedereen moeten kiezen voor glasvezel.

 

Snel en stabiel internetten

Glasvezel is stabiel en als consument krijg je gegarandeerd een snelle verbinding. Het is daarnaast mogelijk om met zeer grote bandbreedtes te werken. Men kan over dezelfde kabel ook meerdere diensten afnemen (bijvoorbeeld internet, TV en bellen) zonder dat dit nadelen oplevert met betrekking tot de snelheid. Met maar 1 aansluiting is alles mogelijk.

 

Alle voordelen:

Internetten, tv kijken en telefoneren met de nelheid van het licht
Mogelijkheden om data te ontvangen en versturen zijn onbeperkt
Internetten via glasvezel is erg veilig

Datasignalen behouden hun kwaliteit, zelfs over enorm lange afstanden

 

De voordelen extra toegelicht:

Supersnel internet met glasvezel

Sluit je een glasvezelabonnement af, dan ben je altijd verzekerd van een zeer snelle internetaansluiting. Met glasvezelinternet ben je vrijwel onbeperkt in je mogelijkheden.

 

Je kan downloaden en uploaden met behoud van dezelfde snelheid.
Dat het uploaden van (grote) bestanden via glasvezel net zo snel is als het downloaden daarvan heeft veel voordelen. Het versturen en/of ontvangen van e-mails met veel bestanden is hierdoor mogelijk. Daarnaast kan je met meerdere apparaten tegelijk een internetverbinding maken zonder dat er aan kwaliteit ingeboet wordt en met behoud van de snelheid. Waar glasvezel eerder nog alleen werd aangeboden door een aantal aanbieders, hebben consumenten nu de keuze uit tientallen glasvezelaanbieders. Uiteraard heeft dit voordelen met betrekking tot de prijs. Je kunt zodoende ook een pakket samenstellen die het beste bij jouw wensen en je budget past. Internetten via glasvezel is stabiel. Dat wil zeggen dat je een constante snelheid houdt en er veel minder kans is op storingen aan het netwerk. Omdat je zo snel data binnenhaalt en upload, hoef je nooit meer ergens op te wachten.