Er wordt tegenwoordig veel gebruik gemaakt van Video on demand. Dit noemen we ook wel kortweg VOD. Video on Demand is enorm populair en dat niet zonder reden! Alleen in Nederland al maken ongeveer 2 miljoen consumenten hiervan gebruik. Het zal niet raar zijn als dit aantal binnen nu en aan aantal jaren enorm zal stijgen. Men noemt het ook wel het nieuwe televisie kijken. Met Video on Demand kan je alles kijken wanneer je maar wilt. Gebruik bijvoorbeeld Path;e thuis, Netflix, Videoland on demand of Movie MAX online. Je kan daarmee al jouw favoriete films en ook series bekijken wanneer je maar wilt en wanneer het je uitkomt. Aangezien het steeds lastiger wordt om films (illegaal) te downloaden, neemt het gebruik van Video on Demand explosief toe. Er zijn meerdere vormen van Video on Demand. Die bespreken we hieronder met jou.

 

Video on Demand: All you can watch

Wil je graag gebruik maken van Video on Demand, dan kan je kiezen voor een aanbieder die dit aanbied voor een vast geldbedrag per maand. Deze dienst noemen we ook wel ‘All you can watch’. Als consument heb je dan de mogelijkheid om al het materiaal te bekijken dat wordt aangeboden. En er is geen limiet. Een bekende aanbieder van All you can watch is bijvoorbeeld Netflix. Het voordeel is dat deze diensten per maand opzegbaar zijn. Dus, heb je eenmaal al het aanbod aan bijvoorbeeld films bekeken? Dan zeg je gewoon de dienst op en sluit je deze na een paar maanden opnieuw af, aangezien er dan weer veel nieuw aanbod tussenzit.

 

Video on Demand: Pay per view

Een bekende aanbieder van Video on Demand bij wie je betaalt per view (Pay per view) is Movie MAX online. Je betaalt bij hen per film of per aflevering. Bij sommige aanbieders kan je gedurende een aantal dagen een serie of film bekijken. Over het algemeen betaalt men gemiddeld per view meer dan met een abonnementsvorm zoals bij Netflix, waarbij je onbeperkt gebruik kan maken van het aanbod.