Er zijn veel soorten modems. Alle type modems zetten we voor jou hieronder in een handig overzicht met daarbij uitgebreide informatie. In elk geval raden we onze lezers ten zeerste aan om, indien je gebruik maakt van breedbandinternet, een modem uit te kiezen die bij je abonnement past en door de provider wordt aangeboden. Je ontvangt dan namelijk ondersteuning van je internetprovider, mocht het een en ander niet naar behoren werken of indien je hulp nodig hebt met de installatie. Hieronder lees je welke type modems er zijn en waarvoor deze gebruikt worden. We beginnen allereerst met de USB-modem.

 

Een USB-modem

Een USB modem sluit je aan op de USB-poort van een computer of laptop. Deze modems zijn z.g. externe modems en daarom alleen geschikt voor één computer of laptop.

 

Een Ethernet-modem

Dit type modem sluit je aan op een ethernetkaart die in vaste computers zit. Je kunt je computer voorzien van een dergelijke kaart indien deze daar nog niet over beschikt. Ethernetmodems is externe hardware en daarom uitsluitend geschikt voor één computer.

 

De Multi pc-modem

Ook de Multi pc-modem is een externe modem. Deze beschikt over een router die is ingebouwd. Met deze router kan je een internetverbinding met meerdere computers delen. Je kunt de Multi pc-modem aansluiten op diverse computers en daarvoor heb je een ethernetkaart nodig. Sterker nog: Je hebt meerdere van deze kaarten nodig (voor alle computers één ethernetkaart) om alle computers over een internetverbinding te laten beschikken. Hierbij komen we aan bij het laatste type modem, namelijk de Wireless modem.

 

Wireless modem

De Wireless modems (draadloze modems) zijn ook z.g. ethernetmodems maar dan beschikt dit type modem over een draadloos, intern zendstation. Met deze draadloze modems is het mogelijk om extra computers aan te sluiten op een internetverbinding, draadloos. Ook hiervoor geldt weer dat iedere computer wel moet beschikken over een netwerkkaart dat geschikt is voor een draadloze verbinding. Anders kunnen de computers in kwestie niet communiceren met de Wireless modems.