Wil je graag een televisie abonnement afsluiten? Er zijn nogal wat verschillende soorten tv abonnementen die je kan afsluiten. Daarom is het verstandig om, voordat je zomaar een abonnement afsluit, voor jezelf duidelijk te krijgen welke abonnementen er zoal zijn. Allereerst aandacht voor de soorten abonnementen die er zijn. Later op deze pagina besteden we aandacht aan het vergelijken van abonnementen bij verschillende tv aanbieders.

 

Welke soorten tv abonnementen zijn er?

Televisie wordt aan consumenten op allerlei verschillende wijzen aangeboden. Namelijk via ADSL, kabel, ether maar ook via de satelliet. Op deze pagina proberen we al deze vormen van tv kijken uit te leggen. Daarnaast besteden we aandacht aan de voordelen en nadelen van elk soort abonnement.

 

TV kijken via de ether

Met deze wijze van televisie kijken wordt een signaal door een antenne in je huis via de ether opgevangen. Wat je daarvoor nodig hebt is een kastje. Dit kastje stuurt het signaal van de ether door naar de tv. Aanbieders van deze tv abonnementen zijn o.a. Scarlet en KPN. We noemen dit soort televisie abonnementen ook wel Digitenne. TV kijken via de ether kan je combineren met telefonie en internet. Via de ether tv kijken staat ook wel bekend als de meest goedkope manier van televisie kijken.

 

Voordelen en nadelen?

Goedkoop televisie kijken. Daarnaast is het een voordeel dat je geen kabels nodig hebt om toch televisie te kunnen kijken aangezien alles via de antenne gaat. Een nadeel daarentegen is weer dat het zenderaanbod veel minder uitgebreid is. De kwaliteit van de zenders is ook minder goed; er is meer ruis op de lijn.

 

Televisie kijken via de satelliet

Wil je tv kijken via de satelliet? Bij een abonnement waarbij je via de satelliet tv kijkt heb je in ieder geval een schotel nodig alsmede een ontvanger. Je plaatst de schotel buitenshuis. Laat een monteur deze voor jou installeren. Vervolgens heb je ook een ontvanger nodig die het signaal vanaf de schotel doorstuurt naar je televisie. Deze ontvanger plaats je dichtbij je televisie. De bekendste aanbieder voor televisie kijken via satelliet is in Nederland CanalDigitaal.

 

Voordelen en nadelen?

Het voordeel van tv abonnementen via de satelliet is dat de kosten in verhouding lager zijn dan bij Interactieve tv abonnementen en ADSL abonnementen. Daarnaast is een voordeel ook dat je veel zenders kan ontvangen via de satelliet. Daarnaast zijn deze zenders ook nog eens van een goede kwaliteit. Bij CanalDigitaal ontvang je meer dan 200 zenders waarvan een kwart bestaat uit HD zenders. Een schotel op je huis staat natuurlijk nooit mooi. Dat is een mogelijk nadeel van televisie kijken via de satelliet maar dit is uiteraard persoonlijk. Je zou het niet denken maar tv via de satelliet kijken kan je combineren met Interactieve tv. Daarmee kan je live programma’s pauzeren, opnemen en terugkijken wanneer je maar wilt. Je hebt dan wel een recorder nodig.

 

Televisie via de kabel kijken

Televisie kijken via de kabel kan op diverse manieren. Je kan via de kabel namelijk digitaal tv kijken, analoog of interactief. Kabeltelevisie wordt vandaag de dag nog steeds aangeboden en wel door UPC en Ziggo. Je kan per regio voor maar één van deze aanbieders kiezen. Kies je voor analoge televisie via de kabel, dan moet je rekening houden met een slechtere kwaliteit dan met digitale televisie. Kabeltelevisie wordt steeds minder populair aangezien het zenderaanbod beperkt is en er maar weinig HD zenders worden aangeboden. Wel kan je deze tv abonnementen combineren met Interactieve televisie.

 

Voordelen en nadelen?

Het voordeel van dit type televisie abonnementen is wellicht dat het iets goedkoper is dan andere soorten televisie abonnementen. Een belangrijk nadeel is het beperkte zenderaanbod en de slechte kwaliteit.

 

TV kijken via ADSL

TV kijken via ADSL is in feite tv kijken via de telefoonaansluiting. Waar men voorheen bijna altijd zijn televisieabonnement had lopen via de gewone kabel en  internet via een telefoonkabel tot stand kwam, is het tegenwoordig mogelijk om via één kabel (de telefoonaansluiting) zowel televisie te kijken, te internetten en te telefoneren. Je kunt als consument dus via ADSL een alles in 1 pakket afnemen. Veel providers bieden tv kijken via ADSL aan. Enkele bekende providers zijn: KPN, Telfort, Tele2, Online.nl en tenslotte XS4ALL. Je kan een Interactieve televisie abonnement afsluiten via ADSL of digitaal tv kijken. Belangrijk is om te weten dat je altijd in elk geval internet moet afsluiten. TV kijken via een ADSL verbinding doe je dus door een combinatiepakket af te sluiten.

 

Voordelen en nadelen?

Kies je voor een alles in 1 pakket met telefonie? Dan is het voordeel dat je voor vaste telefonie maar enkele euro’s betaalt per maand. Een nadeel is dat je altijd in elk geval een internetabonnement moet afsluiten indien je via ADSL televisie wilt kijken.