Op zoek naar supersnel internet? Dan kan je automatisch uit bij glasvezel internet. Want zeg je dan heb je het over snelheid. Op dit moment is glavezel leverbaar in snelheden tot wel 1 Gbps. Echter, via de kabelaars kan je momenteel tot 200 Mbps ontvangen. Bijvoorbeeld bij UPC. Dit internet is natuurlijk nog steeds supersnel maar je betaalt er momenteel de hoofdprijs voor.

Goedkoop en snel internet

Wil je gebruik maken van snel internet maar liever niet teveel geld uitgeven? Dat kan. Je kan een glasvezelpakket bij de meeste providers afsluiten (indien dit op je adres leverbaar is) vanaf 50 Mbps of tot 100 Mbps. Vaak behaal je de maximale snelheid echter niet en moet je rekening houden met iets minder. Maar wees gerust: De meeste internetgebruikers hebben dergelijke snelheden niet eens nodig. Voor goedkoop en snel internet bezoek onze pagina internet vergelijken.

 

Voordelen supersnel internet via glasvezel

Allereerst is het grootste voordeel natuurlijk dat je over snel internet beschikt. Je hoeft dus niet meer te wachten op websites die moeten laden en je haalt snel bestanden binnen. Maar een voordeel is ook dat de download snelheid even hoog ligt als je upload snelheid. Het mailen van zware bestanden is daardoor geen probleem, bijvoorbeeld indien je foto’s wilt versturen of een online fotoalbum wilt aanmaken.

 

Wanneer heb ik glasvezel nodig?

Glasvezelinternet is snel maar ook prijzig op dit moment, glasvezel vergelijken is een optie om het goedkoopste glasvezel abonnement te vinden.  Heb jij eigenlijk wel supersnel internet nodig? Als je op onderstaande punten overal “nee” op beantwoordt, raden we je aan om ADSL of VDSL internet af te sluiten met een snelheid tot maximaal 20 Mbps en dus geen glasvezelinternet.

 

  • Surf en mail je geregeld, bijvoorbeeld meerdere keren per week?
  • Kijk je graag uitzendingen terug via UitzendingGemist of maak je gebruik van YouTube in hoge resoluties?
  • Download je films of download je muziek?
  • Speel je met regelmaat games online?
  • Maak je vaak op hetzelfde moment gebruik van meerdere computers of apparaten die met internet zijn verbonden?