Overstappen internet doe zo. Je wilt overstappen van je huidige internet provider naar een nieuwe aanbieder van internet? Er kunnen uiteraard best veel redenen zijn om over te stappen. Overstappen internet doen de meeste consumenten omdat het hun geld oplevert. We raden het je daarom ook sterk aan om jaarlijks internet aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan je zo tientallen euro’s per jaar opleveren. Consumenten stappen over omdat óf abonnementen te duur zijn, niet meer aan bepaalde eisen voldoen of omdat ze ontevreden zijn over de service die een aanbieder biedt of juist niet biedt. Maar een belangrijke reden kan ook zijn omdat de internetsnelheid van een abonnement te traag is of omdat men liever een alles in 1 pakket afsluit dan allerlei diensten bij verschillende aanbieders onder te brengen. Voordat je overstapt is het verstandig om je een aantal dingen af te vragen.

 

Checklist overstappen Internet

Bedenk wat je wensen zijn: Wat wil je precies bereiken met je overstap?

Kun je eigenlijk wel overstappen? Bekijk je contract en let op de looptijd

Is het mogelijk om je mailadres te behouden?

Kan ik gebruik maken van een gratis overstap service?

 

Wat zijn je wensen?

Voordat je overstapt is het zeer verstandig om nog even naar je huidige internet abonnement en/of telecom pakket te kijken. Waar ben je ontevreden over, wat mis je? Meestal is het voordeliger om overstappen naar alles-in-1 pakket af te sluiten in plaats van allerlei losse abonnementen. Verder is het raadzaam om te letten op de internetsnelheid: Ben je tevreden met de huidige snelheid of mag deze wel wat hoger zijn? Zoek je een goedkoop abonnement of wil je gerust wat extra uitgeven zodat je stabiel en betrouwbaar internet ontvangt? Wat betrouwbaarheid betreft zijn er wel degelijk verschillen bij aanbieders onderling. Zo ontvang je bij goedkope internet abonnementen meestal niet standaard een veiligheidspakket.

 

Overstappen Internet

Wanneer je eenmaal de keuze hebt gemaakt om over te stappen, is het raadzaam om toch voor de zekerheid nog even te controleren of je wel kan overstappen. Bekijk je contract nog eens goed. Het komt maar al te vaak voor dat consumenten niet eens kunnen overstappen omdat ze nog niet contractvrij zijn. Indien je nog niet contractvrij bent kan je overstappen maar alleen indien je een opzegboete betaalt. Controleer daarom de einddatum op je contract nog een goed. Zeg je oude provider ook niet te snel op. De levertijd voor internetdiensten is gemiddeld 1 maand. Laat je nieuwe contract ingaan op de dag waarop je huidige abonnement definitief opgezegd wordt. Houdt ook rekening met 1 maand opzegtermijn, zelfs indien je al contractvrij bent