Overstappen naar breedband? Is het voordeliger om over te stappen naar een breedband internetverbinding? Misschien heb je momenteel internet via ADSL of kabelinternet en wil je erachter komen of het voordeel oplevert om je huidige abonnement in te ruilen voor een breedband abonnement. Of misschien heb je momenteel breedband internet maar wil je van provider wisselen. Op deze pagina willen we je op weg helpen met je overstap. Online kan je in elk geval een postcode check uitvoeren. Je ziet dan meteen wat de meest actuele aanbiedingen zijn op jouw adres. Er zijn verschillenden redenen om over te stappen naar een nieuwe provider.

 

Waarom overstappen?

Misschien ben je bij je huidige aanbieder wel veel te duur uit! Dat kan een reden zijn om over te stappen naar een andere internet provider. Of misschien ga je er in prijs niet perse op vooruit maar krijg je meer waar voor je geld, bijvoorbeeld sneller internet. Het kan uiteraard ook zijn dat je misschien wel tevreden bent over uw internetpakket maar juist ontevreden over de service die de provider verleent. Overstappen naar een provider heeft over het algemeen geen nadelige consequenties voor je. Het enige wat wellicht verandert is dat je een nieuw mailadres krijgt.

 

Hoe gaat de overstap in zijn werk?

Als je een overstap regelt is het natuurlijk belangrijk dat je huidige abonnement naadloos overloopt in je nieuwe. Kortom: Je moet niet zonder internet komen te zitten. Ga daarom na wat de spelregels zijn van je huidige en nieuwe aanbieder omtrent de overstap. Over het algemeen geldt dat de consument altijd zelf de verantwoording draagt voor de contractuele verplichtingen op financieel gebied. Je moet in dit geval denken aan de looptijd van het contract. Je mag tussentijds niet zomaar overstappen indien je contractperiode nog niet is verlopen. Uiteraard kan je dit wel doen maar dan moet je een boete betalen. Ook indien je looptijd is verlopen heb je rekening te houden met 1 maand opzegtermijn. Bij de meeste providers kan je overigens gebruik maken van een gratis overstap service. Alles wordt in dat geval voor je geregeld.