Als nieuwe klant bij een provider kan je vrijwel altijd gebruik maken van een overstap service indien je besluit een alles in 1 pakket af te sluiten. Met een overstap service wordt door je nieuwe provider alles voor jou geregeld. Zo worden oude abonnement door hen opgezegd en wordt je nieuwe abonnement geactiveerd zodra het stopzetten van je oude abonnement is geslaagd. De overstap gebeurt daarmee geruisloos en je komt dankzij dat nooit zonder diensten te zitten. Houd er echter rekening mee dat je niet altijd van een overstap service gebruik kan maken. Want dit is afhankelijk per provider.

 

Voordelen van deze service

Een groot voordeel van de overstapservice is vooral dat je zelf helemaal geen omkijken hebt naar het opzeggen van je oude contract. De nieuwe provider regelt alles voor je.  Daarnaast kom je geen moment zonder diensten te zitten indien je tijdig je nieuwe abonnement aanvraagt. De twee contracten gaan vloeiend in elkaar over!

 

Soms moet je zelf de overstap verzorgen

Het is per provider afhankelijk of je gebruik kan maken van een overstap service. Wil je een abonnement afsluiten bij een nieuwe provider, dan moet je huidige provider wel willen en kunnen meewerken. Doen zij niet mee aan een overstap service, dan dien je zelf de overstap te verzorgen.

 

Gebruik maken van de overstap service bij alles in 1

Ga je overstappen naar alles in 1 en kun je van de overstap service gebruik maken? Dan moet je jouw contractnummer opzoeken. Dit contractnummer geef je door aan je toekomstige aanbieder. Het is wel handig om eerst na te gaan of je al mag overstappen. In je contract staat de looptijd vermeldt. Stap je toch over naar een nieuwe aanbieder terwijl de looptijd van je huidige contract nog niet verstreken is, dan moet je een boete betalen. Bij een overstap kan je ook aangeven of jij je nummer wilt behouden.

 

Nummerbehoud of niet?

Het is voor veel consumenten een belangrijk punt: Nummerbehoud. Je hebt altijd de mogelijkheid om je telefoonnummer te behouden indien je overstapt naar een andere provider. Geef dit wel duidelijk door, want anders wordt je huidige telefoonnummer afgesloten en ontvang je een nieuwe. Eenmaal opgezegd is het niet meer mogelijk om dit ongedaan te maken.