Natuurlijk wil je weten hoe het gaat tijdens je overstap naar een andere aanbieder voor internet of met een totaalpakket aan diensten. Kom je tijdens het overstappen zonder diensten te zitten? We besteden op deze pagina met name aandacht aan het overstappen van de ene glasvezelaanbieder naar de andere. Aangezien glasvezel de toekomst is. We kunnen alvast meedelen dat de overstap van de ene glasvezelaanbieder naar de andere een lastig proces is. Op dit moment zijn veel van deze internetaanbieders wat het technische gedeelte betreft nog lang niet zover om een overstap soepel te laten verlopen. Heb je dus op dit moment glasvezelinternet afgesloten en wil je overstappen? Houd dan rekening met mogelijk een iets langere periode waarin je tijdelijk zonder internet komt te zitten. We beschrijven van enkele bekende glasvezelaanbieders wat je kan verwachten indien je naar hen overstapt en hoe zij ondersteuning bieden.

 

KPN
Sommige toekomstige klanten van KPN hebben geluk, want zij komen nauwelijks zonder dienst te zitten indien ze naar KPN overstappen. KPN heeft veel geïnvesteerd in glasvezel en is daardoor op technisch gebied al zo ver dat een overstap efficiënt wordt ingericht.

 

Stipte

Over stipte kunnen we kort en helder zijn: Op dit moment is overstappen naar Stipte een gokje: Mogelijk kom je enkele dagen zonder diensten te zitten.

 

Solcon

Solcon is een redelijk bekende en vrij grote aanbieder van glasvezelinternet. Toch met je er rekening mee houden dat je een paar dagen zonder dienst komt te zitten indien je naar hen overstapt. De procedure werkt nog niet efficiënt.

 

Tele2

Ondanks dat Tele2 diverse soorten glasvezelinternet aanbiedt en duidelijk toekomst ziet in dit nieuwe internetnetwerk, hebben ze nog onvoldoende geïnvesteerd in het technische gedeelte voor wat betreft het overstappen van de ene glasvezelaanbieder naar de andere. De overgang gaat nog onvoldoende soepel. Hier wordt volgens Tele2 wel hard aan gewerkt. Bij Tele2 kan je er daarom voor kiezen om eerst een DSL abonnement af te sluiten. Dit internetabonnement kent namelijk geen opzegtermijn: Je kunt altijd vrij naar glasvezel van Tele2 overstappen. Daarmee overbrug je een periode waarin je anders zonder dienst zou komen te zitten.

 

Telfort

Telefort doet er alles aan om het proces van het overstappen van de ene aanbieder van glasvezelinternet naar de andere te versoepelen. Toch is de overstap op dit moment nog lang niet alles en zal je mogelijk enkele dagen zonder diensten komen te zitten indien je overstapt. Het een en ander is wel afhankelijk van je huidige aanbieder.

 

TriNed

Sluit je bij TriNed glasvezelinternet af? Indien je op dit moment al glasvezel hebt bij je huidige aanbieder, dan kan je er rekening mee houden dat er geen overbruggingsperiode is. Binnen 1 dag ben je al overgestapt zonder dat je zonder dienst komt te zitten.

 

Vodafone

Volgens de reviews op het internet die consumenten achterlaten, moet je er rekening mee houden dat je bij Vodafone tijdelijk geen diensten hebt indien je van de ene provider naar Vodafone overstapt.

 

XS4ALL

XS4ALL is een grote aanbieder van glasvezelinternet. Men helpt je met het overstappen naar XS4ALL. In de prakrijk komt het er op neer dat je ten hoogste 1 dag zonder dienst(en) komt te zitten. Waarom 1 dag? De huidige internetaanbieder moet namelijk de lijnen vrijgeven, voordat XS4ALL de lijn kan overnemen. Het verschilt per huidige aanbieder hoe snel de diensten worden overgezet. Het ligt echter niet aan XS4ALL indien je tijdelijk zonder internet komt te zitten.