Kan je altijd overstappen met een alles-in-1 pakket? Dat is maar de vraag. Indien de einddatum van je huidige contract nog niet is verstreken, dan kan je nog niet overstappen naar een andere provider. Kan je wel overstappen? Dan hoef je in principe niets zelf te doen. De Nederlandse overheid maakt het consumenten gemakkelijk om over te stappen. De overheid heeft samen met providers afgesproken dat zij alles voor je regelen. Je kunt zodoende gebruik maken van een gratis overstapservice. Zo wordt je huidige alles-in-1 abonnement door je nieuwe provider opgezegd en hoef je dit niet zelf te doen. Vrijwel alle grotere providers bieden een gratis overstapservice.

 

Wanneer kunnen consumenten gebruik maken van de overstapservice?

Je kan als consument van de overstapservice gebruik maken als je huidige provider de overstapservice ondersteunt en je tenminste internet bij deze provider afneemt. Ook kan je alleen van deze service gebruik maken als je een abonnement op hetzelfde adres aanvraagt. Er zijn ook een aantal zaken waarop je moet letten indien je een alles-in-1 pakket afsluit. Die bespreken we hieronder met je.

 

Alles-in-1 pakket afsluiten: Waar moet je op letten?

Wil je een alles-in-1 pakket afsluiten? Vergelijk dan eerst de pakketten van verschillende aanbieders met elkaar. Je kunt dan o.a. op onderstaande zaken letten:

 

  1. Stap alleen over naar een andere aanbieder indien de contractduur van je abonnement verlopen is. Zeg je een contract voortijdig op, dan kan je mogelijk een boete krijgen van je huidige aanbieder.
  2. Houd rekening met een maand opzegtermijn, ook als je contract de einddatum heeft bereikt.
  3. Snel internet is overbodig indien je alleen internet gebruikt om je mail te controleren of webpagina’s te bezoeken. Snel internet is aan te raden indien je online films kijkt of vaak op hetzelfde moment gebruik maakt van internet op meerdere apparaten.
  4. Kijk je graag en veel televisie? Je kan dan interactieve televisie afsluiten. Daarmee kan je op elk gewenst moment programma’s volgen en kan je tevens extra tv-pakketten afnemen. Meestal kan je ook het aantal HD zenders uitbreiden.
  5. Let op je contractduur! Aanbieders stunten nogal eens met prijzen voor alles-in-1 pakketten maar over het algemeen betaal je in het tweede jaar het volle tarief en ben je duurder uit. Sluit bij voorkeur alleen 1-jarige abonnementen af, zodat je jaarlijks kan overstappen naar een voordelige aanbieder en niet te lang vastzit aan een duur contract.