De vraag of digitale tv op iedere televisie kan worden aangesloten zullen we op deze pagina voor je gaan beantwoorden. Allereerst moet je er rekening mee houden dat iedere decoder weer verschillende uitgangen heeft. Met deze uitgangen is het mogelijk om een signaal naar de televisie te versturen. Elke provider levert je voldoende informatie over de mogelijkheden van decoders. Het is in elk geval mogelijk om op je televisie een decoder middels de COAX kabel aan te sluiten. Met deze COAX kabel ontvang je het analoge beeld op de televisie. Hieronder beschrijven we wat de mogelijkheden zijn van decoders in combinatie met het soort abonnement.

 

Scart

Met een z.g. scart kabel is het mogelijk om een signaal vanaf de decoder naar de tv te sturen. Vrijwel alle televisies hebben wel de mogelijkheid om een scart kabel op aan te sluiten. De aansluiting daarvoor bevindt zich meestal op de achterzijde van het toestel.

 

Coax

De Coax kabel is gewoon de normale kabel van de televisie. Decoders kunnen het signaal omzetten in een digitaal signaal. Daarmee is het mogelijk om op elk gewenste televisietoestel digitale televisie te ontvangen.

 

HDMI

Met een HDMI aansluiting is het mogelijk om in HD (High Definition) televisie te kijken. Het HD signaal wordt daarmee overgebracht naar je televisie. Een HDMI aansluiting heb je nodig indien je een HD-decoder hebt om daarmee HD tv te kunnen kijken. Dit is televisie in zeer hoge beeldkwaliteit.