Ben je van plan om binnenkort een nieuwe internetabonnement af te sluiten? Dan is het raadzaam om eerst de aanbieders onderling te vergelijken. Internet vergelijken kan je op jaarbasis enkele tientallen euro’s besparen. Je kunt met een internetverbinding (indien je de beschikking hebt over een draadloos modem) internetten op je pc, tablet, smartphone of laptop. Echter, nog steeds betalen Nederlandse consumenten vaak teveel  voor hun internet. Wij willen daar verandering in brengen en geven je daarom enkele adviezen waarmee je nog beter internetabonnementen kan vergelijken. Het is echter soms lastig om een abonnement te kiezen die het beste bij je past. Daarnaast verschillen de voorwaarden, snelheden van de internetverbindingen en de prijzen van de providers ook nog eens. Je moet er ook rekening mee houden dat lang niet alle providers internet op jouw adres kunnen leveren.

 

Doe eerst de postcode check

Omdat lang niet alle internetproviders ook daadwerkelijk internet op jouw adres kunnen leveren, is het verstandig om eerst een postcode check te doen. Je komt er dan achter welke aanbieders internet op je adres kunnen leveren. Alleen dan kom je erachter welke eventuele aanbiedingen en abonnementen leverbaar zijn op je adres.

 

Snelheid

Het soort aansluiting is medebepalend voor de snelheid van je internet. Wil je de beschikking hebben over snel internet, dan moet je in je vergelijking aangeven dat je kabel- of glasvezelinternet wilt afnemen. VDSL en ADSL staan bekend als minder snelle internetverbindingen. Wil je echter naast internet ook een tv-abonnement afsluiten, dan is het belangrijk om eerst na te gaan wat de minimale internetsnelheid is die je nodig hebt om tv via internet te kijken.