De meeste providers bieden diverse alles in 1 pakketten aan. Zo kan je kiezen voor een gecombineerd pakket met internet en tv maar hebben consumenten steeds vaker de mogelijkheid om zelf hun ideale pakket samen te stellen. Zo kan je internet en tv afsluiten en tegelijkertijd zelf aanvullingen daarbij kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een extra zenderpakket of voor sneller internet.

 

Voordelen van internet en televisie in 1 pakket?

Een groot voordeel van internet en televisie afsluiten in één pakket is met name het voordeel wat het oplevert op het gebied van kostenbesparing. Want een gecombineerd pakket is veel goedkoper dan het afsluiten van meerdere diensten en deze onderbrengen bij verschillende providers. Maar je hebt ook meer overzicht in je administratie, dit voordeel wordt nogal eens vergeten. Door internet en tv te combineren, heb je tevens het voordeel dat je digitale televisie kan afnemen. Je kunt als het ware tv kijken via je internetverbinding. Dit heeft het voordeel dat je tv kijkt in betere kwaliteit en optioneel is het mogelijk om interactief televisie te kijken. Je kunt met interactieve tv zelf programma’s kijken wanneer dit je uitkomt. Daarnaast kan je programma’s pauzeren, opnemen en op meerdere apparaten tv kijken, overal in huis.

 

Vergelijk meerdere aanbieders

Het is een beetje een open deur intrappen maar vergelijk, vergelijk en vergelijk! Door meerdere aanbieders onder de loep te nemen en hun pakketten met elkaar te vergelijken op specificaties en prijs, kan je veel geld besparen. Het beste sluit je een 1-jarig abonnement af. Je hebt dan het voordeel dat je jaarlijks kan overstappen naar een provider die jou een goede aanbieding kan doen. Aanbieders van internet en tv hebben er alles voor over om nieuwe klanten binnen te halen en komen dan ook met goede aanbiedingen.

 

Internet en tv combineren met bellen

Vaak is bellen met een alles in 1 pakket inbegrepen. Kies je voor internet en tv in één pakket, dan ben je meestal niet duurder uit wanneer je dit combineert met vaste telefonie. Je kan meestal onbeperkt en gratis bellen naar andere vaste telefoonnummer. Het voordeel hiervan is dat je een minder uitgebreid mobiel abonnement hoeft af te sluiten en daarmee dus indirect bespaard op kosten.