De meeste gebruikers van internet en bellen kiezen ervoor om beide diensten bij dezelfde provider onder te brengen. Want internet en bellen in een alles in 1 pakket heeft extra voordelen. Misschien wel het allergrootste voordeel van een combinatiepakket (dus een internetaansluiting combineren met vaste telefonie) afsluiten is de geldbesparing die het oplevert. Mensen kunnen wel degelijk besparen op hun kosten door meerdere diensten bij dezelfde provider onder te brengen. We noemen dit soort contracten ook wel ‘enkelvoudige contracten’. Dit betekent dat meerdere diensten (in dit geval internet en bellen) bij 1 provider samengevoegd worden tot 1 dienst. Je ontvangt vrijwel altijd korting indien je meerdere diensten tegelijk afneemt bij 1 provider. Nieuwe klanten krijgen doorgaans ook nog eens extra korting; welkomstkorting welteverstaan. Je bent dus verstandig als je op zoek gaat naar goede aanbiedingen en kan hiermee jaarlijks tientallen tot wel honderden euro’s mee besparen.

 

Zet je wensen op een rij en maak dan pas een keuze

Je kan dan misschien wel veel geld besparen door een alles in 1 abonnement af te sluiten voor internet en bellen, maar het is verstandig om vooraf wel eerst je eigen wensen duidelijk in kaart te brengen voordat je een abonnement afsluit. Want de kosten die je maakt zijn voor een groot gedeelte afhankelijk van wat je wenst. Ga voor jezelf na met hoeveel belminuten je maandelijks vooruit kan. Let ook op de internetsnelheid: Heb je baat bij snel internet of niet? Let daarnaast ook op de contractduur. 1-jarige abonnementen zijn meestal iets duurder dan 2-jarige abonnementen. Het voordeel van een 1-jarig abonnement is daarentegen dat je elk jaar op zoek kan gaan naar nieuwe aanbiedingen van providers.

 

Extra mogelijkheden

Vaak zijn er meer mogelijkheden voor consumenten die internet en bellen met elkaar willen combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het afsluiten van een maandcontract? Bij sommige providers is het mogelijk om ook een maandelijks opzegbaar contract af te sluiten. Dit soort contracten zijn ideaal, want je hebt de mogelijkheid dat je de diensten kan uitproberen zonder dat je ergens lang aan vast zit. Bijkomend nadeel is wel dat je meestal wat geld moet inleveren; Je ontvangt minder korting op je abonnement.