Op deze pagina leggen we je uit hoe je internet en bellen vergelijken. Laten we in de eerste plaats vooral onze aandacht richten op internet. Want bij het vergelijken van internet moet je eigenlijk altijd uitgaan van hoe jij zelf internet gebruikt. Gebruik je het internet bijvoorbeeld vooral om veel te downloaden of te uploaden? Of volstaat een doorsnee internetverbinding ook en gebruik je deze vooral om mee te surfen of om mailtjes te versturen? Om internet abonnementen op z’n best te kunnen vergelijken, let je als eerste op de snelheid van het internet. De download- en uploadsnelheid wordt altijd bij de aanbiedingen weergegeven. Je kan overigens deze snelheid altijd controleren door middel van een speedtest, als je het abonnement eenmaal hebt afgesloten. Daarmee kan je nagaan of de provider zijn belofte nakomt. Des te hoger de snelheid is, des te meer mogelijkheden je hebt. Een snelle internetverbinding staat het toe om snel grote bestanden binnen te halen. Kies je voor glasvezel internet, dan kan je tevens supersnel bestanden uploaden. Dit kan erg handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je vaak grote bestanden mailt of video’s of foto’s upload. Snel internet is doorgaans veel duurder. Dat is dus een van de zaken waarop je kan vergelijken. Daarnaast let je ook op de contractduur van het contract. Wil je meer weten over overstappen internet?

 

Contractperiode

Neem me je vergelijking ook het soort contract mee. Providers bij wie je internet en bellen afsluit en bij wie je op het eerste oog goedkoop uit bent, eisen meestal wel dat je een contract van minimaal 2 jaar met ze aan gaat. Het eerste jaar is dan meestal het goedkoopste maar het jaar daarop betaal je de volle pond. Een ander nadeel van dit soort contracten is dat je niet jaarlijks kan overstappen en misschien wel voordelige aanbiedingen misloopt.

 

Extra opties internet en bellen vergelijken

Is veilig internetten voor jou belangrijk? Bepaalde providers bieden een veiligheidspakket, waarbij je bijvoorbeeld extra veilig kan internetbankieren of waardoor het lastiger is voor kwaadwillenden om gegevens van jou te achterhalen. Andere extra opties die worden aangeboden zijn een modem in bruikleen, een gratis vaste telefoon bij je internet & bellen abonnement of een monteur die de gehele installatie gratis voor je doet. Kies je voor een goedkope provider, dan krijg je deze extra opties er meestal niet bij. Allemaal zaken dus om rekening mee te houden als je begint met vergelijken.