Wat is Interactieve TV? Interactieve televisie is digitale tv met de mogelijkheid om HDTV te kijken en met aanvullende, interactieve telecom diensten. Zo kan men bijvoorbeeld live televisie pauzeren en programma’s opnemen, programma’s terugkijken via uitzendinggemist.nl en allerlei extra pakketten bijbestellen.

 

Overal televisie kijken

Het voordeel van Interactieve televisie is dat men overal in huis televisie kan kijken. Zo kan je tv kijken op natuurlijk je televisie maar ook op je laptop, smartphone en tablet. Dit is allemaal draadloos mogelijk. Het handige is dat de apparaten onderling met elkaar in verbinding staan. Neem als voorbeeld het kijken films: Als je een film on demand huurt dan kan je deze niet alleen kijken via de televisie maar ook op andere apparaten.

 

Aanbieders van Interactieve tv

De volgende aanbieders in Nederland bieden Interactieve tv aan:

KPN

Tele2

Telfort

UPC

Ziggo

 

 

Vergelijken

Interactieve tv is bij vrijwel iedere aanbieder hetzelfde. Dat wil zeggen dat de mogelijkheden vrijwel identiek zijn. Alleen verschillen de prijzen onderling en kan je kiezen uit verschillende internetsnelheden. Ook verschilt het aanbod van zenders soms. Het is voor de meeste klanten meestal veel goedkoper om digitale tv te combineren met andere diensten in één pakket. Combineer dit met bellen en internet. Je ontvangt dan meestal korting. Alles in 1 vergelijken is daarom een goede oplossing om vooraf te bepalen bij welke provider je het voordeligst uit bent.

 

Wat heb je nodig om Interactieve tv te kijken?

Wil je de voordelen hebben van Interactieve tv kijken? Wanneer je bijvoorbeeld jouw favoriete programma’s ten alle tijde wilt pauzeren of uitzendingen wilt opnemen en terugkijken wanneer je maar wilt, dan heb je naast een ontvanger altijd een recorder nodig. Wil je alles in High Definition (HD) kijken? Dan heb je naast een recorder ook nog eens een HD ready TV nodig. Daarbij hoort tevens een interactieve HD recorder. Wat kan je met deze recorder? Je kan met een Interactieve HD recorder in superscherp beeld in bioscoopformaat televisie kijken.

.

Online vergelijken

Je kan alle aanbieders die Interactieve tv aanbieden online met elkaar vergelijken via overstaploket.nl