Wil jij je abonnement opzeggen? Bijvoorbeeld je internet abonnement, telefoonabonnement of je alles in 1 abonnement? Opzeggen kan altijd wanneer je contract de einddatum heeft bereikt. Houd wel rekening met een maand opzegtermijn.

 

Hoe opzeggen?

Indien de einddatum van je contract is bereikt kan je (houd rekening met de opzegtermijn) deze online opzeggen of telefonisch. Je kan ook overstappen naar een andere aanbieder en gebruik maken van de gratis overstapservice. De meeste aanbieders bieden deze gratis mogelijkheid. Je meld je aan bij je nieuwe aanbieder en geeft aan dat je van de overstapservice gebruik wilt maken. Zij zeggen het contract bij je huidige aanbieder voor je, zodat je niets zelf hoeft te doen.

 

Boete

Indien je een abonnement wilt annuleren terwijl de einddatum van je contract nog niet is bereikt, dan moet je een boete betalen. De hoogte van de boete is afhankelijk van de periode die je nog bij je aanbieder moet uitzitten. Informeer bij je telecom provider naar de hoogte van de boete. Soms loont het om voortijdig een contract op te zeggen omdat je een andere provider hebt gevonden bij wie je veel goedkoper uit bent.