Je wilt overstappen van je huidige telecom provider naar een nieuwe provider? Overstappen naar een andere aanbieder is heel eenvoudig en dit kan je online regelen. Op deze pagina gaan we er vanuit dat je een alles-in-1 pakket hebt afgesloten en wilt overstappen naar een andere alles-in-1 aanbieder. In principe werkt het overstappen precies hetzelfde indien je een los abonnement hebt afgesloten voor een dienst.

 

Overstappen met een totaalpakket, hoe werkt het?

Totaalpakketten met daarin internet, tv een vaste telefonie zijn erg populair. Je brengt alles onder bij dezelfde aanbieder en bent op die manier vaak veel goedkoper uit dan wanneer je losse diensten bij verschillende aanbieders onderbrengt. Wil je echter een totaalpakket met internet, televisie en vaste telefonie afsluiten bij een nieuwe aanbieder? Dat is meestal geen enkel probleem, tenzij je contractperiode bij je huidige aanbieder nog niet verlopen is. In dat geval is overstappen een dure grap, aangezien je dan een opzegboete betaalt. Maak door over te stappen altijd gebruik van een gratis overstapservice van je nieuwe aanbieder. De meeste aanbieders verlenen deze service.

 

De overstapservice

Sinds kort kunnen consumenten gebruik maken van een gratis overstapservices van met name de grotere telecom providers. Je nieuwe provider regelt in dat geval voor jou de overstap. Zorg ervoor dat je minimaal 30 dagen van te voren je nieuwe abonnement afsluit. Alleen dan loopt je huidige abonnement naadloos over in het nieuwe abonnement die je bij je nieuwe aanbieder hebt afgesloten.

 

Jaarlijks overstappen loont!

Door jaarlijks over te stappen naar een andere aanbieder kan je geld besparen. Aanbieders lokken klanten met flinke kortingen. Sluit geen 2-jarig abonnement af. Je ontvangt dan misschien in het eerste jaar wel korting maar in het jaar daarop betaal je gewoon het volle tarief.