Ben je van plan om binnenkort een internetabonnement via glasvezel af te sluiten? Het is dan verstandig om eerst alle aanbieders daarvan met elkaar te vergelijken. Vergelijken is heel eenvoudig en kan iedereen online doen. We leggen  je dat op deze pagina verder uit.

 

Informatie over glasvezel

Wat is glasvezel nou eigenlijk? Want de laatste jaren adverteren steeds meer providers daarmee. Glasvezel is een nieuw soort technologie waarmee de signalen door piepkleine glasvezels kunnen worden verstuurd. En dat gaat met de snelheid van het licht. Je kunt je wel voorstellen dat de mogelijkheden en de voordelen voor jou als gebruiker eindeloos. Signalen die worden verstuurd door glasvezelkabels behouden hun kwaliteit. Daarom zijn de tv-beelden bijvoorbeeld tot wel 5 maal scherper. Glasvezel wordt bijna altijd direct op je woning aangesloten. Dit betekent dat je geen verbinding deelt met je buren bijvoorbeeld. Het voordeel van dit soort internet is daarnaast dat oploaden en downloaden met hoge snelheid gebeurd en met dezelfde snelheid. Meerdere personen in je huis kunnen op hetzelfde moment internetten (bijvoorbeeld op verschillende apparaten) zonder dat je dit merkt aan de snelheid. Enig nadeel van glasvezelinternet is misschien dat het nog vrij prijzig is. Je betaalt al gauw enkele tientjes per maand extra in vergelijking met gewoon kabelinternet.

 

Vergelijken: Waar let je op?

Vergelijken van glasvezelinternet is heel eenvoudig. Je kunt dit namelijk online doen via een onafhankelijke internetvergelijker. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Overstaploket.nl. Voer je postcode in en je ziet direct of er in jouw straat een glasvezelnetwerk is aangelegd en zo ja, bij welke aanbieders je vervolgens internet kan afnemen. Deze aanbieders vergelijk je online met elkaar op basis van prijs, internetsnelheid en het soort contract (12 maanden of 24 maanden). Heb je op dit moment nog een internetabonnement bij een aanbieder lopen? Je kan dan uiteraard overstappen maar houd wel rekening met een opzegboete indien je contractperiode nog niet is verlopen. Is je einddatum van het contract verstreken, dan kan je kosteloos overstappen naar je glasvezelaanbieder. Houd wel rekening met een maand opzegtermijn bij je huidige aanbieder. De meeste providers regelen overigens gratis de overstap voor je. Je hoeft in dat geval als enige een nieuwe abonnement af te sluiten en je huidige abonnement wordt door de nieuwe provider opgezegd bij je huidige internetaanbieder.