Op zoek naar een glasvezel abonnement? Er zijn tegenwoordig verschillende glasvezel abonnementen af te sluiten bij diverse aanbieders. Al is het aanbod van internet via glasvezel nog beperkt, hier gaat zeker verandering in komen. Want de ontwikkeling omtrent het glasvezelnetwerk gaat snel. De grootschalige aanleg van dit glasvezelnetwerk levert de Nederlandse huishoudens veel voordelen. Want op dit moment is internet via glasvezel de snelste manier om internet thuis te ontvangen. Via dezelfde kabel kan men ook telefonie en televisie ontvangen. Op dit moment zijn er ongeveer 2 miljoen Nederlandse huishoudens aangesloten op het netwerk. Ongeveer een derde daarvan heeft daadwerkelijk internet via glasvezel afgesloten. De verwachting is dat rond 2020 alle Nederlandse huishoudens op het netwerk zijn aangesloten.

 

Wat is glasvezel nou eigenlijk?

Glasvezel is een draad van glas van een erg hoge kwaliteit. Omdat het glasdraad zo sterk is kan het gemakkelijk grote hoeveelheden data met hoge snelheid transporteren, met de snelheid van het licht. Ook op grote afstand is er geen verlies van kwaliteit, dit is met kabel,- ADSL- en VDSL internet wel het geval. Daarnaast is het moeilijker om data te stelen vanaf deze kabels, waardoor internetten via glasvezel erg veilig en betrouwbaar is. Het glasnetwerk is nog lang niet in elke gemeente en woonwijk beschikbaar.

 

Waarom overstappen naar glasvezel?

Met glasvezel internet ontvang je supersnel internet. Je kan abonnementen afsluiten waarbij je internet ontvangt met een snelheid tot 1 GB per seconde. Uploaden en downloaden van bestanden gaat met dezelfde snelheid. Je hoeft dus nooit meer te wachten totdat bijvoorbeeld die ene mail met bijlage is verstuurd of wanneer je foto’s of andere bestanden zijn geupload. Het internet is stabiel omdat de verbinding met weinig mensen wordt gedeeld. Je ontvangt het internet tot aan je huis. Deze laatste zaken zorgen er voor dat je internet zeer stabiel is. Meer weten over overstappen naar glasvezel?

 

Soorten glasvezel abonnementen

Welk glasvezel abonnement afsluiten? Het blijkt maar al te vaak dat een alles in 1 abonnement stukken voordeliger is dan wanneer je losse abonnementen afsluit en deze bij verschillende aanbieders onderbrengt. We raden je het dan ook sterk aan om een 1-jarig abonnement af te sluiten en alle diensten tezamen in hetzelfde pakket (televisie, internet en telefonie) onder te brengen. Waarom een 1-jarig abonnement en geen glasvezel abonnement afsluiten voor 2 jaar of meer? De meeste aanbieders proberen uit alle macht nieuwe klanten binnen te halen door aantrekkelijke kortingen te bieden. Het eerste jaar kan de consument dan ook volop profiteren van dergelijke aanbiedingen. Op jaarbasis kan men zodoende honderden euro’s besparen. In het tweede jaar worden de prijzen bijgesteld naar een normaal niveau, zodat je opeens weer veel meer gaat betalen voor je alles in 1 abonnement. Door een 1-jarig telecom abonnement af te sluiten kan je jaarlijks overstappen naar een nieuwe aanbieder en zodoende opnieuw profiteren van een aantrekkelijke aanbieding.

 

Kiezen uit verschillende mogelijkheden

We raden je sterk aan om bij het kiezen van een abonnement niet speciaal te letten op de prijs of aanbiedingen. Want de wijze waarop je de telecomdiensten gebruikt is belangrijk om in je achterhoofd te houden als je een keuze wilt maken.
Gebruik voor een vergelijker bij glasvezel vergelijken. Neem als voorbeeld het internet: Hoe gebruik jij internet? Gebruik je dit voornamelijk om webpagina’s te bekijken, bestedingen te doen (online winkelen) en zo nu en dan je mail te controleren? In zo’n geval is het onnodig om voor een snelle internetverbinding te kiezen. Je bent duurder uit en je kan met minder ook wel uit de voeten. Maar ben je een intensieve internetter? Bekijk je films online, game je online of beheer je bijvoorbeeld eigen websites en moet je regelmatig grote bestanden uploaden? Dan is een snelle internetverbinding een pre en raden we je aan om iets meer geld uit te geven aan een abonnement. Bij de meeste internetproviders kan je een glasvezelabonnement afsluiten al vanaf 50 Mbps. Dit zijn meestal de goedkopere abonnementen en uit ervaring weten we dat de snelheid voor de gemiddelde gebruiker meer dan voldoende is.