Uiteraard is het altijd mogelijk om je alles in 1 abonnement te verlengen. Doorgaans lopen bestaande contracten automatisch door, dat wil zeggen dat je als klant geen bericht krijgt indien je contractdatum verlopen is. De diensten worden doorgezet maar vaak betaal je dan opeens de hoofdprijs. Daarom is het belangrijk dat je ruim van te voren in overleg gaat met je aanbieder en nieuwe prijsafspraken maakt. Vaak doet je huidige aanbieder je echter zelf een voorstel, in de hoop dat je de diensten bij hen blijft afnemen.

 

Stilzwijgende verlenging

Een abonnement voor telefoon, internet en televisie sluiten consumenten doorgaans af voor een periode van 1 of 2 jaar. Je contract wordt stilzwijgend omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, na afloop van de contractperiode. Na deze periode is het mogelijk om je contract op te zeggen maar houd wel rekening met een maand opzegtermijn. Je aanbieder hoeft je niet op de hoogte te stellen van de stilzwijgende verlenging. Een contract voor onbepaalde tijd is vele malen duurder dan een contract met een vaste looptijd.

 

Verlengen alles in 1 met korting?

Doorgaans is het goedkoper om op het eind van een contractduur over te stappen naar een nieuwe aanbieder. Bestaande klanten worden door veel providers nogal eens vergeten en ontvangen bij een verlenging van een alles in 1 abonnement minder korting dan nieuwe klanten. Je maakt de meeste kans op het ontvangen van een nieuw, voordelig aanbod door gewoon telefonisch contact op te nemen met de afdeling verkoop van de betreffende aanbieder.