Alles in 1 pakketten afsluiten is tegenwoordig in de meeste gevallen veel goedkoper dan wanneer je verschillende telecom diensten bij verschillende providers onderbrengt. Op deze pagina gaan we dieper in op het vergelijken van alles in 1 pakketten. Door alles in 1 te vergelijken kan je op jaarbasis enkele tientallen tot honderden euro’s besparen. Tenminste, als je het goed aanpakt. Op deze pagina leggen we je uit waar je tijdens het vergelijken op moet letten. Allereerst uitleg over alles in 1 pakketten. Dit zijn pakketten die altijd bestaan uit tv, internet en telefonie (bellen). Deze pakketten kan je naar wens uitbereiden met extra opties, zoals snel internet, meer tv-zenders in HD of extra zenderpakketten.

 

De voordelen van alles in 1

De meeste Nederlanders geven teveel geld uit doordat zij losse diensten bestellen en deze onderbrengen bij verschillende aanbieders. Maar ook blijkt dat Nederlandse consumenten nog steeds teveel geld uitgeven aan alles in 1 pakketten, doordat zij niet goed vergelijken. Dit is bijzonder, aangezien juist de mogelijkheid om online alles in 1 pakketten vergelijken ertoe zou moeten leiden dat steeds meer mensen besparen op hun pakketten. Het grootste voordeel van alles in 1 pakketten is natuurlijk dat het goedkoper is dan wanneer je alle diensten afzonderlijk afsluit en onderbrengt bij verschillende aanbieders. Daarnaast heb je meer overzicht in je administratie.

 

Vergelijken

Nu komen we op het punt dat we je informeren over het vergelijken van alles in 1 pakketten. In de praktijk blijkt het nogal lastig om een goede vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders, omdat de pakketten van aanbieders in de meeste gevallen met die van elkaar verschillen. Er is nogal wat variatie onderling. We raden je daarom aan om op zoek te gaan naar een onafhankelijke telecom vergelijker. Op dergelijke vergelijkers kan je eventuele extra opties aangeven. Vervolgens rolt er een uitkomst uit. Je kan vervolgens nog eventueel vergelijken op basis van prijs en contractduur. Let op: Niet alle providers bieden automatisch hun diensten aan in jouw regio. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een aanbieder van glasvezel internet, dan kan het zijn dat dit nog niet leverbaar is op jouw adres.