Digitale televisie heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.  Waar je tot een paar jaar terug nog televisie keek via de analoge tv kabel of antenne, heb je nu een onbeperkte keuze aan digitale zenders. Eerst kreeg je de digitale sd zenders en later werden daar ook nog eens de haarscherpe hd zenders aan toegevoegd. Hierdoor beleef  je televisie kijken nog intenser dan voorheen.  Waar je vroeger dus bijna geen keuze had, heb je keuze genoeg en is het ook aan te raden om digitale televisie vergelijken.

Digitale televisie vergelijken: de verschillen

Digitiale televisie (dTV) is beschikbaar in verschillende vormen. Het is daarom belangrijk om eerst uit te zoeken welke vorm op jouw adres beschikbaar is en of je digitale televisie wil combineren met internet en bellen.
– analoge televisie via de kabel: dit is de ouderwetse manier van tv kijken, het tv signaal komt binnen via de kabel aansluiting en gaat direct naar de televisie. Deze aansluiting gebruik je meestal bij oude televisies of als je weinig eisen stelt aan televisie kijken.
– Interactieve televisie (interactieve tv): Je kan tv kijken in SD (digitaal lage kwaliteit) of HD (digitaal hoge kwaliteit). Daarnaast kun je gebruik maken van uitzending gemist, heb je de mogelijkheid om op te nemen en kun je films bekijken. Voor interactieve tv heb je meestal wel een gecombineerd internet abonnement (van dezelfde provider) nodig.
– dTV via de kabel, glasvezel of vdsl (telefoonlijn): digitaal tv kijken in sd of hd kwaliteit
– dTV via de schotel: Je ontvangt hoge hd kwaliteit tv zenders via de schotel. Meest gebruikt door consumenten die in een buiten gebied wonen. Voordeel van schotel televisie is de enorme hoeveelheid tv zenders. Kan ook gecombineerd worden met internet.
– dTV via digitenne: Digitenne is een antenne die digitale tv ontvangt. Je ontvangt de zenders in digitale lage SD kwaliteit. Deze manier van tv kijken is uitermate geschikt voor camping vakanties. Digitenne is storingsgevoelig.

Om digitale televisie vergelijken is het ook belangrijk om te kijken of je in acceptabele kwaliteit televisie wilt kijken (SD zenders) of dat je in hoge kwaliteit tv wil kijken (HD zenders). De meeste providers bieden tegenwoordig ook HD zenders aan.
Providers die televisie aanbieden via glasvezel of telefoonlijn, hebben de HD zenders wel op andere kanalen geplaatst.
Kabel providers bieden HD zenders direct op de juiste zender aan. Dit is handig, de beste kwaliteit direct op de juiste plek.
Niet alle providers bieden dezelfde hoeveelheid HD zenders aan. Afhankelijk van je wensen kun je hierin een keuze maken.

Waar kan ik allemaal opletten bij het digitale televisie vergelijken?
– aansluiting: sataliet, adsl, vdsl, kabel, glasvezel?
– Aantal kanalen?
– Monteur gratis of niet?
– Aantal HD kanalen
– Aansluitkosten

Alle providers bieden digitale televisie aan.  

Voordelen van dTV: 
1. Je hebt een bredere keuze in providers. Bij analoge televisie ben je afhankelijk van de kabelaar beschikbaar in de regio.
2. Ruimere keuze in zenderpakketten.
3. Meer zenders beschikbaar, niche zenders.
4. Er kan in HD kwaliteit televisie gekeken worden.
5. Mogelijkheden om interactief tv te kijken

Heb ik extra apparatuur nodig voor dTV?
Ja, dit is provider afhankelijk. Ook is het mogelijk om digitale tv te kijken via een module die  je achter in de tv plaatst.

Hoe digitale televisie vergelijken?
1. Gebruik onze vergelijker om televisie, internet of alles-in-1 te vergelijken
2. Voer je postcode in
3. Maak een keuze op basis van jou wensen
4. Overstappen via onze overstapservice

Welke providers nemen jullie mee met digitale televisie vergelijken?
Fiber Nederland
Kliksafe
KPN
Online.nl
Solcon
Stipte
Tele2
Telfort
TriNed
Tweak
Vodafone
XS4ALL
Ziggo