Glasvezel geeft minder storingen

overstappen energiemaatschappijen
Overstappen van energiemaatschappij populair
4 mei 2016
vodafone logo
Vodafone alles-in-1 kortingsactie
12 mei 2016
overstappen energiemaatschappijen
Overstappen van energiemaatschappij populair
4 mei 2016
vodafone logo
Vodafone alles-in-1 kortingsactie
12 mei 2016
Toon alles

Glasvezel geeft minder storingen

glasvezel afsluiten

Glasvezel is de meest stabiele en betrouwbare internetverbinding die de minste storingen geeft. De Consumentenbond deed een onderzoek onder 10.000 internetgebruikers en daaruit blijkt dat glasvezel veel minder storingen geeft dan andere varianten. Glasvezel bestaat uit een soort dunne draad van glas. Meestal wordt informatie gedecodeerd in ‘1’ en ‘0’. Bij glasvezel is dit ‘aan’ en ‘uit. Net als bij een lichtschakelaar gaat dit supersnel. Om deze reden biedt glasvezel zo’n hoge snelheid en bandbreedte. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat glasvezel minder storingen geeft.

 

Heb je echt glasvezel nodig?

De prijs van glasvezel is over het algemeen hoger. Daar staat tegenover dat glasvezel minder storingen biedt en buitengewoon snel is. Langzamerhand gaat de prijs van glasvezel wel wat naar beneden en komt deze dichterbij de prijs van andere varianten. Hecht je vanwege werk of veel internetten aan supersnel en stabiel internet? Dan is glasvezel dus een goede overweging, zeker omdat het minder storingen geeft en je dus ongestoord kunt werken. Surf je maar heel af en toe en is het niet erg als het een keer wat trager is? Dan is glasvezel een relatief dure optie en kun je beter een ander soort abonnement overwegen. Glasvezel vergelijken is dan ook sterk aan te raden wanneer je wel van graag glasvezel gaat afnemen.

 

Waar ligt glasvezel?

Al een aantal jaar is het overkoepelende netwerkbedrijf Reggefiber bezig met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Nederland. Op dit moment zijn er twee van de vijf miljoen huishouden aangesloten op het glasvezelnetwerk. Dat betekent dus dat het dus nog niet voor iedereen beschikbaar is. De uitbreiding van het netwerk gaat snel en er komen elke dag nieuwe huishoudens bij. Wil je graag weten in welke woonplaatsen al glasvezel ligt? Check dan via je postcode of dit ook in jouw straat aanwezig is. Bekijk hier ons overzicht: waar ligt glasvezel?

 

Sneller kan wel, langzamer niet

Een nadeel van glasvezel is dat je wel omhoog kunt qua snelheid maar je kunt niet terug naar een lagere snelheid. Begin dus met een lage snelheid. Deze kun je in de loop van het jaar altijd op eenvoudige wijze verhogen bij de provider. Glasvezel geeft weliswaar minder storingen maar het is ook jammer om teveel te betalen voor een glasvezel internet abonnement.

 

Voordelen glasvezel

Dat glasvezel minder storingen geeft, is uiteraard een belangrijk voordeel. Zeker wanneer je het internet veel gebruikt of nodig hebt voor je werk. Met glasvezel beschik je over je eigen lijn en een stabiele snelheid waarmee je supersnel kunt up- en downloaden. De internetsnelheid bepaald je zelf en kun je uitbreiden tot 500 Mbit/s.