Glasvezel afsluiten aan de deur? Niet doen!

verkoop aan de deur colportage
Energie aanbieding gekregen aan de deur? Niet doen
1 juli 2016
energie rekening
Dubbele energierekening na overstap
9 juli 2016
verkoop aan de deur colportage
Energie aanbieding gekregen aan de deur? Niet doen
1 juli 2016
energie rekening
Dubbele energierekening na overstap
9 juli 2016
Toon alles

Glasvezel afsluiten aan de deur? Niet doen!

glasvezel afsluiten

In verschillende delen van het land wordt met man en macht gewerkt om in de wijken glasvezelkabels aan te leggen. De glasvezelkabels worden aangelegd omdat ze sneller internet leveren en meer data in één keer kunnen verwerken. Hiermee zijn Nederlandse huishoudens en bedrijven klaar voor een snelle digitale toekomst en koploper in Europa. Een bijkomend voordeel van de glasvezelkabel is dat die niet gevoelig is voor bliksem!

 

Liegend leuren langs deuren

De komst van glasvezel wordt door aanbieders van televisie en internet in toenemende mate gebruikt om meer klanten te krijgen. Hierbij zetten zij grof geschut in zoals, colportage, ook wel leuren genoemd. Je hebt ze vast wel eens gezien. Vaak jonge vlotte jongens, al dan niet gestoken in net pak en stropdas die met een brede lach op hun gezicht van deur tot deur gaan. Liepen zij eerst nog langs de deur voor een energieleverancier, nu proberen zij voor providers als Vodafone. KPN en Xms op soms agressieve wijze klanten te werven. Een leugentje hier en daar wordt in het gesprek aan de deur vaak niet geschuwd. Als aasgieren maken ze makkelijk misbruik van de onwetendheid van vooral oudere mensen.

 

Een bonus voor jouw handtekening

De verkopers aan de deur (colporteurs) zijn niet in dienst van de provider maar werken in opdracht van een extern bedrijf dat is gespecialiseerd in dit soort verkooppraktijken. Bij iedere gesloten overeenkomst ontvangen de colporteurs een bonus en daarom is hun babbel snel en overtuigend. De colporteur zal je niet snel vertellen dat je een langdurig contract met financiële verplichtingen aangaat. Zij zeggen vaak dat het gaat om een ‘inschrijving’, wat natuurlijk niet zo is. Hij zal ook melden dat je bedenktijd hebt, wat correct is maar 8 dagen bedenktijd vliegen zo voorbij en dan mag je van geluk spreken als überhaupt de wettelijk verplichte 8 dagen opzegtermijn in het contract staat vermeld! Daarnaast zijn de meeste aangeboden contracten slechts magere basis-overeenkomsten. Als je bijvoorbeeld wilt dat de monteur in huis alle apparatuur op de kabel aansluit wordt voor deze handeling extra geld gerekend. Of als je thuis draadloos wilt kunnen internet moet je ook bijbetalen.

Glasvezel vergelijken

Ben je nieuwsgierig geworden naar welke mogelijkheden glasvezel biedt? Kom eens op onze site glasvezel vergelijken en je kan dan gelijk overstappen naar glasvezel.

Korting bestaat niet

Om jouw handtekening te krijgen worden tal van trucs ingezet die je het gevoel geven dat je wel gek bent als je nu niet direct tekent, maar trap er niet in. De glasvezelkabel wordt niet duurder na vandaag en er bestaat niet zoiets als korting of gratis. Neem vooral rustig de tijd om online te onderzoeken wat een abonnement op glasvezel kost in jouw wijk of buurt en of de snelheid werkelijk is wat ze beloven. Het kan ook geen kwaad eens om je heen te vragen wat de ervaring van anderen zijn. Ga ieder geval in géén geval in op de praatjes van glasvezel-colporteurs.