Geld besparen op je maandlasten

energie besparen
Besparen op energie, waar zitten de grootste besparingen
28 oktober 2015
besparen op verwarming
Tips om op verwarming van de woning te besparen
1 november 2015
energie besparen
Besparen op energie, waar zitten de grootste besparingen
28 oktober 2015
besparen op verwarming
Tips om op verwarming van de woning te besparen
1 november 2015
Toon alles

Geld besparen op je maandlasten

geld besparen

Er zijn vele manieren waarop je geld kan besparen. Maar besparen op je maandlasten is één van de meest effectieve manieren om geld te besparen, omdat je je uitgaven op je maandlasten flink omlaag kunt brengen.

Besparen op een simpele manier
Er zijn manieren om op een simpele manier geld te besparen, en dus elke maand wat geld over te houden. Zo kan je ervoor kiezen om je verwarming altijd een graadje lager te zetten, en om de warmte te compenseren een trui of een vest aan te trekken. Energie vergelijken is ook een oplossing. Je kan d.m.v overstappen al snel enkele tientjes besparen op de energie rekening. Maar je kan ook geld besparen zonder de kwaliteit van jouw leven en jouw gezinsleden aan te tasten. De meeste mensen lopen tegen het probleem op dat ze elke maand te weinig geld hebben om alles te betalen wat ze moeten en om ook nog eens de dingen te doen die ze graag willen doen. Om dit verschil in inkomsten en uitgaven op te lossen, kan je het beste gaan besparen op je maandlasten, omdat het besparen op maandlasten het meeste effect oplevert.

Besparen op verzekeringen

Bijna alle mensen, waaronder waarschijnlijk jij ook, kiezen voor zekerheid. Je kan voor alle mogelijke gevaren een verzekering afsluiten, en waarschijnlijk lopen al jouw verzekeringen ook nog eens bij één verzekeringsagent. Het inhuren van een verzekeringsagent is makkelijk, want als er iets is kan je hem of haar gewoon bellen, en dan wordt het voor je geregeld. Toch kan het ook verstandig zijn om eens een andere verzekeringsagent te bellen en een afspraak met hem of haar te maken. Laat deze persoon ook kritisch naar jouw pakket verzekeringen kijken, misschien kan hij het wel goedkoper voor je regelen, of zijn er andere oplossingen waar je huidige verzekeringsagent niet mee op de proppen is gekomen.

Collectief verzekeren of verzekeringen vergelijken
Als je geld wilt besparen, kan je je ook aansluiten bij een collectief. Zo kan je eraan denken om je in te schrijven of aan te melden bij Unitedconsumers.nl of Vastelastenbond.nl. Deze organisaties sluiten contracten af met grote bedrijven, zoals verzekeringsmaatschappijen en energieleveranciers. Door deze contracten kunnen ze hoge kortingen bieden op bijvoorbeeld energie en telefoonkosten. Doordat vele mensen zich hierbij aansluiten kunnen er veel gunstige contracten worden afgesloten, waardoor jij weer goedkoper uit bent op je maandlasten

Geld besparen via de belastingdienst
De belastingdienst in Nederland heeft bepaalde regelingen waar Nederlanders recht op hebben. Zo kan je recht hebben op verschillende toeslagen van de belastingdienst, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en kinderopvangtoeslag. Via de site berekenuwrecht.nl , van het Nibud, kan je berekenen op welke toeslagen en andere belastingvoordelen je recht hebt.

Geld besparen met kredieten

Als je een krediet hebt lopen bij een bank of een andere financiële instelling, kan het erg voordelig zijn om dit krediet eens te vergelijken met leningen van andere aanbieders en geldverstrekkers. Het kan je soms honderden tot duizenden euro’s schelen wanneer je je huidige lening of krediet laat overzetten naar een bank of financiële instelling met een gunstiger aanbod.