energie knop
Energiecontract verlengen of overstappen?
1 april 2016
KPN compleet
KPN alles-in-1 kortingsactie
30 april 2016
energie knop
Energiecontract verlengen of overstappen?
1 april 2016
KPN compleet
KPN alles-in-1 kortingsactie
30 april 2016
Toon alles

Geld besparen in 2016

geld besparen

Het nieuwe jaar is aangebroken: 2016! Een jaar met wellicht nieuwe mogelijkheden en kansen. Misschien dat je in de jaren hiervoor vaak krap bij kas zat en dit ben je helemaal zat. Je wilt in 2016 eindelijk eens geld overhouden door geld te besparen, zodat je met het geld dat je bespaard weer andere leuke doelen kan verwezenlijken. Hieronder bespreken we enkele bespaartips waarmee je in totaal op jaarbasis honderden euro’s kan besparen!

 

Abonnement oversluiten

Hoeveel abonnementen heb jij eigenlijk afgesloten? Ga voor de grap eens na hoeveel het er zijn en welke abonnementen eigenlijk overbodig zijn, omdat je deze toch niet volop gebruikt. Maar misschien kan je ook veel geld besparen in 2016 door je abonnementen over te sluiten naar een nieuwe aanbieder. Denk bijvoorbeeld aan je mobiele telefoonabonnement, een alles in 1 pakket voor internet, tv en vast bellen… Of je lidmaatschap bij een sportschool.

 

Overstappen naar energieleverancier

Een gemiddeld huishouden heeft op jaarbasis ongeveer 1000 euro aan energielasten. Sommigen zitten daarboven, anderen (met name 1-persoons huishoudens) zitten daar ver onder. Hoe het ook zij: Door jaarlijks over te stappen naar een andere leverancier kan je profiteren van welkomstkorting. Misschien zit je al een tijdje bij dezelfde energieleverancier en ben je steeds meer gaan betalen, zonder dat je het door hebt. De beste manier om een nieuwe, goedkopere energieleverancier te vinden is door gewoon gebruik te maken van een online energievergelijker.

 

Let op je snelheid

Autorijden is duur, vreselijk duur. Je betaalt voor wegenbelasting, brandstof, onderhoud aan je auto, een autoverzekering en misschien valt er zo nu en dan een boete op je deurmat. Je kan op jaarbasis, vooral als je veel afstanden aflegt, honderden euro’s besparen door op je snelheid te letten. Hiermee bespaar je brandstof en boetes! Wil je extra brandstof besparen? Dan kan je misschien eens vaker gaan carpoolen. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van een collega, dan kan je afspreken om samen naar je werk te rijden. Doe dit uiteraard om de beurt, anders bespaar je nog geen geld in 2016. Geld besparen in 2016 kan op allerlei manieren, zo lang je het maar wilt en een beetje creatief denkt!