Energiecontract verlengen of overstappen?

Alles in 1 combineren: de voordelen Combivoordeel en Compleet
28 maart 2016
geld besparen
Geld besparen in 2016
5 april 2016
Alles in 1 combineren: de voordelen Combivoordeel en Compleet
28 maart 2016
geld besparen
Geld besparen in 2016
5 april 2016
Toon alles

Energiecontract verlengen of overstappen?

energie knop

Menig Nederlander komt er maar niet uit: Energiecontract verlengen of van energie overstappen? Nog steeds loont het om regelmatig van energieleverancier te veranderen. Je profiteert dan namelijk van een welkomstpremie en kunt op dat moment kiezen voor een aanbieder met de goedkoopste stroom- en/of gastarieven. Tegenwoordig worden echter bestaande klanten steeds vaker beloond indien zij een bestaand contract verlengen. Wat nu?

 

Nieuwe klanten profiteren nog het meeste

Leveranciers besteden nog steeds veel aandacht aan het werven van nieuwe klanten. Zij ontvangen de beste aanbieding, terwijl bestaande klanten nog steeds vaker worden vergeten. We raden je dan ook aan om gewoon jaarlijks over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Tenzij je aanbieder je echt een aantrekkelijk voorstel doet. Want energieleveranciers blijken steeds vaker een gunstig verlengingsaanbod aan te bieden aan bestaande klanten. Je moet alleen het geluk hebben dat je bij een dergelijke energieleverancier zit.

 

Energiecontract verlengen

We raden je aan om te onderzoeken welk verlengingsaanbod je huidige leverancier voor jou in petto heeft. Wat je kan doen is simpwel naar een online energievergelijker te gaan en te bekijken welke aanbieding je als nieuwe klant bij je huidige leverancier ontvangt. Met deze aanbieding zoek je vervolgens contact met je huidige aanbieder. De beste timing daarvoor is ongeveer 6 weken voordat je energiecontract afloopt.