Ben je op zoek naar de meest duurzame leveranciers? Draag zelf bij aan groenere stroom door te kiezen voor een duurzame leverancier. We hebben hieronder een overzicht gemaakt van de meest duurzame leveranciers en dat zijn:

 

Qurrent

Huismerk Energie

Raedthuys Pure Energie

Windunie

Geenchoice

 

Deze  5 leveranciers leveren altijd alleen stroom die met windmolens is opgewekt. Deze windmolens staan in Nederland. Andere groene energieleveranciers zijn:

 

Kas energie

Innova

HVC Energie

Eneco

 

Volgens onderzoeken scoren ook deze leveranciers een voldoende. Verder zijn er nog een aantal leveranciers die minder goed scoren in onderzoeken. Dat zijn o.a. de volgende leveranciers:

 

Delta

RWE/Essent

Nuon

Atoomstroom

 

Vergroende stroom

Veel van de Nederlandse stroom die energieleveranciers verkopen aan consumenten is  ‘vergroend’. Dit door zogenoemde GvO’s. Dat zijn de Noorse waterkrachtcentrales. Voor bedrijven is het een goedkope manier om groene stroom aan consumenten te leveren. Het is echter zo dat deze stroom niet of nauwelijks aan schone energie bijdraagt. Er zijn maar weinig energieleveranciers die echte winenergie produceren uit windmolens. Veel van deze leveranciers die pretenderen louter windenergie te verkopen, vermengen deze stroom als het ware met andere energieopwekkingen.